Bursa'da okul servisi fiyatları belli oldu! (ÖZEL HABER)

Bursa'da okul servisi fiyatları belli oldu! (ÖZEL HABER)

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Bursa'da okul servisi fiyatları belli oldu. En yakın hattın fiyatı 250 lira olurken, en uzun hat fiyatı ise 435 lira olarak açıklandı. Rehber bulundurma zorunluluğu olan araçlarda ise servis ücreti haricinde öğrenciden ekstra 106 lira rehber ücreti alınacağı açıklandı.

2021.08.26 08:29 - Son Güncellenme: 2021.08.26 10:03 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da okul servisi fiyatları belli oldu! (ÖZEL HABER)
07:12 Bursa'da okul servisi fiyatları belli oldu! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da okul servisi fiyatları belli oldu! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Bursa sınırları içinde yeni eğitim öğretim yılı servis ücretlerine, yüzde 14 bandında fiyatlara zam yapıldı. 

''2 BİN 750 ÜYEMİZ VE BUNLARA BAĞLI OLAN 3 BİN 800 ARACIMIZLA BURSA'DA HEMŞERİLERİMİZE HİZMET VERMEKTEYİZ''

Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Halk Otobüsçüleri Esnaf Oda Başkanı Sadi Aydın, ''Covid-19 salgınında neyle mücadele ettiğimizi bilmiyoruz. Bir düşman var ama düşmanı göremiyoruz. Sadece ilmin hakim olduğu bir durum. Biz de bu salgınla beraber ekonomik ve sosyal anlamda etki gören bir meslek grubuyuz. Servisçi amcalarız. İşimizin yüzde 75'ini öğrenci servis taşımacılığından idame ettiren bir topluluğuz. Geliri tamamen sıfırlanmış, dükkanları kapalı ama giderleri artarak devam eden bir meslek grubuyuz. Bu meslekten geçimini idame ettiren tüm servisçi meslektaşlarımıza gösterdikleri duruştan dolayı çok teşekkür ediyorum. Zorlar paylaşıldıkça kolaylaşır, onlarda bunu hakkıyla yaptılar ve servisçi amcayı hak ettiler. Bursa Servis Aracı İşletmeciliği Esnaf Odası'na bağlı, 2 bin 750 üyemiz ve bunlara bağlı olan 3 bin 800 aracımızla Bursa'da hemşerilerimize hizmet vermekteyiz. Servisçilerin 16 Mart 2020 yılında faaliyetleri son bulmuştu. Heyecanla 6 Eylül'ü işaret eden günü, servisçi amcalarını özlemle bekleyen çocuklarımıza kavuşmayı bekliyoruz'' dedi.

Peki 2021-2022 eğitim öğretim döneminde servis ücretleri ne kadar oldu?

Aydın, ''Yeni dönemde öğrenci servis ücretlerimiz açıklandı. Daha önce 220 lira olan en yakın hattımızın yeni dönem fiyatı 250 lira olarak kararlaştırıldı. En uzun hattımız ise 435 lira olarak açıklandı. Rehber bulundurma zorunluluğu olan araçlarda ise her öğrenci başına ilave 106 lira rehber ücreti dahil edilecektir. Bu dönem servis ücretlerinde yüzde 14 bandında fiyatlarda iyileştirme yapıldı. Biz 2018 yılında 184 bin 530 liraya aldığımız servis aracını bugün 450 bine alıyoruz. Aradaki makası mukayese edecek olursak, giderlerimizin yüzde 60 oranında artmasına rağmen servis ücretlerimiz velilerin bütçelerini de düşünerek alındı. Hiç geliriniz olmadan var olan giderlerinizi karşılama şansınız yok diyen Aydın; ''Uzun bir aradan sonra 6 Eylül'de işimize başlayabileceğiz. Bu süreçte kara borsada illegal haksız kazançlar yapıldı. İşini alın teriyle kazanan bir kesimseniz bunu yapamazsınız. Gelirleri 6 Eylül'de başlayacak olan meslektaşlarımın kazançlarının sahaya yansıması 3-4 ayı bulacaktır. Devlet bankalarından kullanılmış olan kredilerin 12. ay sonuna kadar ertelenmesini talep ediyoruz. Servis çalışanlarımızın psikolojik olarak rahatlamaları için böyle bir ötelemenin yapılması harika olacaktır'' dedi.

''SEN, BEN AYRIMI YAPMAKSIZIN VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN AŞILARIMIZI OLALIM''

Aydın'ın son çağrısı ise, ''Bütün bunları üst üste koyduğumuzda her şeyden önce aşı olmayan velilerimizin ısrarla aşılarını yaptırmaları istiyoruz. Sen, ben ayrımı yapmaksızın virüsten korunmak için aşılarımızı olalım. İki yıldır kaybettiğimiz bu süreci yeniden yaşamayalım. Bu kaybedilen sürecin telafisi mümkün değil, çok zor. Bu zorluğu alınan kararlara uyum sağlayarak aşmamamız için bir sebep görmüyorum. Yeni dönemin öğretmene, öğrenciye, velilerimize ve iki yıldır ekonomik anlamda ciddi sıkıntıları olan servisçi amcalarımıza hayırlar getirmesini diliyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.26 08:29 - Son Güncellenme: 2021.08.26 10:03 - HABER MERKEZİ
A