Bursa'da öğrenciler okullarında katıldıkları etkinliklerle yaşam becerisi kazanıyor

Bursa'da öğrenciler okullarında katıldıkları etkinliklerle yaşam becerisi kazanıyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığınca (MEB) karnelerin 18 Haziran'da dijital ortamda erişime açılmasının ardından, okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

2021.06.27 12:59 - Son Güncellenme: 2021.06.27 13:01 - Bursa Bölge
A
Bursa'da öğrenciler okullarında katıldıkları etkinliklerle yaşam becerisi kazanıyor

MEB'in belirlediği takvim çerçevesinde Bursa'daki okullarda da 21 Haziran'dan itibaren başlayan etkinlikler 2 Temmuz'a kadar devam edecek. Etkinlikler öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda düzenleniyor. Bu kapsamda Osmangazi'de bulunan TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulunda gerçekleştirilen etkinlikler öğrencilerin gelişimlerine önemli katkı sağlıyor.   

TOKİ Şehit Jandarma Er Ali Bakış İlkokulu Müdürü Ali Sevinç, okulun idareci ve öğretmenleriyle birlikte MEB 2023 eğitim vizyonu kapsamında okulda oluşturulan beceri atölyeleri ile okul bahçesini kullanarak öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda okula ve sınıfa özel düzenlenmeler yaptı.

Okulda; Yaşam Becerileri Atölyesi, Zekâ Oyunları Atölyesi, Drama Atölyesi, Yabancı Dil Atölyesi, Tabiat ve Hayvan Bakım Atölyesi, Bergüzar Masal Köşkü, Okuma Atölyesi (Kütüphane), Salon Sporları Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Müzik Atölyesi olmak üzere 10 adet beceri atölyesi bulunuyor.

ÖĞRENCİLER, YAŞAM BECERİSİ KAZANIYOR

Okuldaki etkinlikler bu dönemle sınırlı kalmıyor ve belli bir plan çerçevesinde yıl boyunca devam ediyor. Okulun ana sınıfında bulunan bir öğrenci etkinliklere arkadaşlarıyla doya doya bisiklete binmekle başlıyor. Öğrenciler birinci sınıftan itibaren dördüncü sınıfa kadar bütün atölye çalışmalarına bir plan dâhilinde katılıyor ve derslerinin yanı sıra kazandıkları yaşam becerileriyle okuldan mezun oluyor.

"MECNUN" OKULUN MASKOTU OLDU

Özellikle salgın süresince okulundan ve arkadaşlarından uzak kalan öğrenciler gerçekleştirilen etkinliklerde arkadaşlarıyla birlikte özledikleri oyunları oynuyor, müzik atölyesinde ritim duygusunu geliştiriyor, birlikte pasta yapıyor, sportif faaliyetlere katılıyor. Zekâ oyunları, masal dinleme, kitap okuma gibi etkinliklere katılan öğrenciler; okulda oluşturulan alanlarda meyve sebze dikimleri yaparak tabiat hakkında bilgi sahibi oluyor. Okul bahçesinde bulunan kümeste tavukları besleyen öğrenciler, okulun maskotu haline gelen Mecnun isimli köpek ile zaman geçirerek doya doya hayvan sevgisini tadıyorlar. Katıldıkları etkinlikler öğrencilere arkadaşlarıyla kaynaşmayı ve sağlıklı iletişim kurmayı öğretirken, bir yandan da sosyal-duygusal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.27 12:59 - Son Güncellenme: 2021.06.27 13:01 - Ali Yaşar
A