Bursa'da o dernekten alkışlanacak hareket: Süt, bez, oyuncak, tebessüm... (ÖZEL HABER)

Bursa'da o dernekten alkışlanacak hareket: Süt, bez, oyuncak, tebessüm... (ÖZEL HABER)

Bursa'da ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Kalbimdeki Umut Derneği'nin Başkanı Serkan Kartuna, dernekte yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Kartuna, Kurban Bayramı'nda çocukların yüzünü güldürmeyi hedeflediklerini duyurdu. 

2022.07.04 09:12 - Son Güncellenme: 2022.07.04 09:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da o dernekten alkışlanacak hareket: Süt, bez, oyuncak, tebessüm... (ÖZEL HABER)

CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN

"Askıda Yemek" "Askıda Oyuncak" ve "Askıda Elbise" projeleri hakkında bilgi veren Kalbimdeki Umut Derneği Başkanı Serkan Kartuna, çok fazla ihtiyaç sahibi olduğunun altını çizerek Kurban Bayramı'nda projelere devam edeceklerini söyledi.

Bursa'da yardıma muhtaç kişileri tespit edip, gönüllülük esaslı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Kalbimdeki Umut Derneği Başkanı Serkan Kartuna, derneğin amacı ve yapmayı hedeflediği projeler hakkında bilgi verdi. Esnaf Lokantası'yla işbirliği çerçevesinde Askıda Yemek projesini hayata geçiren Kalbimdeki Umut derneği, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek hizmeti sağlıyor. Derneğe bağışlanan süt ve bebek bezlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek, Askıda Oyuncak projesiyle de çocukların yüzünü güldürmeyi hedefliyor.

Bu yıl Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi ailelere giysi desteği sağlamayı hedeflediklerini aktaran Serkan Kartuna, ''Her çocuğun yüzü gülmeli'' diyerek çocuklara bayramlık giysi desteği projesi için hayırseverlere bilgilendirme yaptı. Derneğin Kurban Bayramı'na yönelik hedefleri ve dernekte yürütülen projeleri hakkında bilgi veren Başkan, şeffaflık ilkesinin altını çizdiği konuşmasında şu satır başlarını aktardı:

KURBAN'DA 'BAYRAMLIK'LAR DERNEKTEN...

Derneğimiz başında eşi olmayan, olup da çalışamayan bayan kardeşlerimiz için kurulmuş bir dernek. Bu zamana kadar gerek ev eşyası gerek çocuklara süt, bez, gerekse farklı ihtiyaçları hayırseverlerimiz aracılığıyla karşılıyoruz. Daha önceki kurban bayramlarında dağıtımlarımız oldu, çocuk giydirdik. Bu faaliyetlerimizi bu sene de tekrarlayacağız. Bir çocuk giydirme bedelini 300 Lira olarak belirledik. Kurban bedelini ise küçükbaş 2700 lira büyükbaş 6000 lira hisse bedeli olarak belirlendi. Hayırsever halkımızın bu konuda desteklerini bekliyoruz.

HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN...

Faaliyete aldığımız projeler içerisinde Esnaf Lokantası iş birliğiyle 'Askıda Yemek' projemiz var. İhtiyacı olan ailelerimize ücretsiz şekilde yemek dağıtıyoruz. Askıya yemek bırakmak isteyen hayırseverlerimizi her zaman bekleriz. 'Askıda Oyuncak, ve 'Askıda Süt-Bez' projelerimizi de hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi ailelerimiz hiçbir ücret ödemeden derneğimize gelip çocuklarının oyuncaklarını, sütünü ve bezini temin ediyorlar. Bu projemiz için de değerli halkımızın desteklerini istirham ederiz. Ne kadar çok destek o kadar çok ihtiyaç sahibine ulaşmak demek.

SÜT, BEZ, OYUNCAK, TEBESSÜM...

Bizler şeffaflık kaidemiz gereği 'dernek hesabına para atın' ya da 'bize elden para teslim edin' gibi taleplerde bulunmuyoruz. Bunun yerine bizlere süt, bebek bezi teslim ederek, çocuklarınızın kullanmadığı artık oynamaktan sıkıldığı oyuncakları dernek ofisimize bağışlayarak diğer ihtiyaç sahibi yavrularımızın yüzünü güldürebilirler. Kurban yardımı için de derneğimizde dondurucu mevcut olmakla birlikte ofisimize teslim edebilirler. Ya da arzu edilirse bizim belirlediğimiz gerçek ihtiyaç sahibi ailelere adreslerinden teslim edebilirler.

''BİZ HER ZAMAN ŞEFFAFLIK BÖLÜMÜNDEYİZ''

Biz her zaman şeffaflık bölümündeyiz. Derneğimizin hesapları tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık bir şekildedir. İstenilen zamanda inceleme sağlayabiliriz. Gelir-gider dengesi, mali tablo incelenebilir. Yeter ki niyet halis olsun. Biz her zaman açık ve şeffaflık bölümünde elimizden gelen itinayı göstermeye çalışıyoruz. Günümüzde ihtiyaç sahibi çok.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.07.04 09:12 - Son Güncellenme: 2022.07.04 09:14 - HABER MERKEZİ
A