Bursa'da Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi açılıyor

Bursa'da Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi açılıyor

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor, Türkiye Milli Takımı'nda ve Bursaspor'da uzun yıllar forma giyen, sahaların yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım ile birlikte Nilüfer'deki çocukların futbol yeteneğinin keşfedileceği bir akademi açıyor.

2020.10.16 12:42 - Son Güncellenme: 2020.10.16 17:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi açılıyor
05:02 Bursa'da Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi açılıyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi açılıyor

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN
Spora ve sporcuya destek vermeye devam eden Nilüfer Belediyesi tarafından, Nilüfer'de yetenekli çocukların yeşil sahalara kazandırılacağı yeni bir akademi açılıyor. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor, Türkiye Milli Takımı'nda ve Bursaspor'da uzun yıllar forma giyen, sahaların yıldız futbolcusu Sercan Yıldırım ile birlikte çocukların futbol yeteneğinin keşfedileceği Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi ön kayıtlarını almaya bugün itibariyle başlıyor. Akademi hakkında yapılan basın toplantısı bugün Nilüfer Halkevi'nde gerçekleşti. 

"SANATA OLDUĞU KADAR SPORA DA YATIRIM YAPTIK"

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada, "Nilüfer'de sanata olduğu kadar spora da yatırım yaptık. Çocuklarımızın bu alanlarda hizmet alabilmesine yönelik eğitimler düzenledik. Sağlıklı bir yaşam için Nilüfer'de herkesin spor yapabilmesi öncelikli amacımız. Çocuklarımızın hayatına sporu sokmak en büyük hedeflerimizden. Yıllarca Bursaspor forması giyen Milli Takımımızda da önemli görevler alan Sercan Yıldırım ile birlikte bir akademi açıyoruz. Bugünden itibaren faaliyete geçiriyoruz. Amacımız çocuklarımızın bu alanda uzman kişiler tarafından eğitilerek önce Bursasporumuza daha sonra Milli Takımımıza kazandırılması. Futbol yollarca erkek oyunuymuş gibi gözüktü ancak bizim akademimizde kız çocukları da eğitim alacak" ifadelerini kullandı. 



ÖN KAYITLAR BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Turgay Erdem akademiyle ilgili olarak şunları kaydetti: "Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi'ye 5-12 yaş grubundaki çocuklar alınacak. Akademiye, Futbol yeteneği olan kız çocuklarının da keşfedilmesi amacıyla kız çocukları da alınacak. Ayrıca akademide kadın antrenörler de yer alacak.



Bursa'da benzeri olmayan Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi'nin eğitimleri, Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri'nde yapılacak. Pandemi kurallarının ön planda tutulacağı akademinin ön kayıtları bugünden itibaren başlıyor.

"Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi"nin öncelikli hedefi; Bursa ve Bursaspor'a futbolcu yetiştirmek, ardından da Türkiye'ye yeni futbolcular kazandırmak olacak. Akademinin antrenman programları tamamen bilimsel metotlara dayanacak. Antrenör grubu 360 derece performans değerlendirme sistemiyle çalışacak ve ayrıca gönüllü gözlemci ağı olacak. Öncelikle Bursa'da, daha sonra da bütün Türkiye'de oyuncu izleyen bir komite oluşturulacak akademinin teknik sorumlusu ve antrenör ekibi de bağımsız bir kurul tarafından denetlenecek. Akademide oluşturulacak her grupta bir antrenör ve yardımcı yer alacak. Antrenman programı Bursa'nın en tecrübeli altyapı uzmanları tarafindan hazırlanacak. Nilüfer Belediyesi'nin tesisleri ve güçlü eğitim kadrosu ile "Nilüfer Belediyespor Sercan Yıldırım Futbol Akademi'nin Bursa'da önemli bir ihtiyaca cevap vermesi bekleniyor."



"ÖNCE BURSA VE BURSASPORA SONRASINDA TÜRK FUTBOLUNA OYUNCULAR YETİŞTİRECEĞİZ"

Ünlü futbolcu Sercan Yıldırım, yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar futbolcu olarak hep karşınızdaydım artık futbolun eğitim tarafına da harika bir projeyle adım attım. İşin içinde çocuklar olduğu için çalışmalarımızı titiz biçimde sürdürdük. Bundan sonra da aynı hassasiyetle çalışacağız. En temel amacımız şehrimizden başarılı sporcular yetiştirmek olacaktır. Önce Bursa ve Bursaspor'a sonrasında Türk futboluna oyuncular yetiştireceğimize inanıyorum. Büyüklerden çocuklarını bize emanet etmelerini istiyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.10.16 12:42 - Son Güncellenme: 2020.10.16 17:12 - HABER MERKEZİ
A