Bursa'da modifiye tutkunlarının başı trafik polisiyle dertte! (ÖZEL HABER)

Bursa'da modifiye tutkunlarının başı trafik polisiyle dertte! (ÖZEL HABER)

Bursa'da The Fsm Team Otomobil ve Spor Kulübü Derneği üyeleri trafiğe çıkamaz hale geldi. Araçlarının muayenelere uygun olduğu halde sürekli ceza yemesine isyan eden tutkunlar kontak kapattı.

2019.09.18 08:32 - Son Güncellenme: 2019.09.18 11:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da modifiye tutkunlarının başı trafik polisiyle dertte! (ÖZEL HABER)
05:35 Bursa'da modifiye tutkunlarının başı trafik polisiyle dertte! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da modifiye tutkunlarının başı trafik polisiyle dertte! (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Araçlarına gözü gibi bakan modifiye tutkunları son 2 aydır Bursa'da trafiğe çıkamaz hale geldi.

Tüm araçların kurallara uygun ve muayeneden geçerek trafiğe çıktığını söyleyen otomobil tutkunları araçlarının trafikten men edilmesinden şikayet ediyor.

Kendilerine ait hiçbir otomobilde abartı egzoz ve kural dışı parçanın olmadığını vurgulayan modifiye severler cezai işlem uygulanmaması gereken durumlarda bile trafik cezasına tabiî tutulmaktan dert yanıyor.

Bugüne kadar ödedikleri ceza ücretleriyle yeni bir otomobil alınabileceğini söyleyen dernek üyeleri bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

"YASAKSA ÜLKEYE SOKMASINLAR"

Araçlarına modifiye yaparken kullanılan parçaların gümrüklerden sorunsuz geçtiğini ve bunlar için vergi ücreti ödediklerini söyleyen dernek üyesi Turgut Ayaz "Eğer bunu kullanmak yasaksa üretimi yapılmasın, ülkemize getirilmesin. Gümrükten geçiyor her şey yasal ve kurallara uygun. Biz alıp kullanınca mı cezası var. Madem öyle neden araç muayenesinde bir şey olmuyor da trafiğe çıkınca 3 günde bir ceza yiyoruz?" diyerek duruma isyan etti.

Araçlardaki modifiyelerin nizami olduğunu söyleyen dernek başkanı Ufuk Okyay "Derneğimiz geçen yıl Kasım ayında kuruldu. Bundan önce grup olarak bir aradaydık. Derneğimizi açma sebebimiz bütün her şeyi resmiyete dökerek, gerekli izinleri alarak faaliyetlerimizi gerçekleştirmekti. Biz bu araçlarımızın kontaklarını çocuk esirgeme kurumu, fidan dikimi, huzur evi ziyaretleri ve sokak hayvanlarını besleme gibi etkinlikler için çeviriyoruz. Yapabileceğimiz birçok şeyi yapıyoruz. Daha çok etkinlik yapacağız ama devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Bir diğer dernek üyesi Kazım Karaduman "Araçlardaki hiçbir modifiye parçası kurallara aykırı değil. Hiçbiri trafiği tehlikeye atmıyor, kimseye zararı dokunmuyor. Bizim yaptığımız sadece görsel güzellik aksi bir durum söz konusu değil. Trafikten men edilmesi gereken binlerce araç var. Her yeri dökülen, farları yanmayan, sigortası bulunmayan o kadar araç varken neden sürekli biz trafik cezası yiyoruz? Ceza yemeyi de geçtik ödüyoruz parasını geçiyoruz ama aracımızı trafikten men etmeleri bizi zor durumda bırakıyor. Bizim kimseye bir zararımız yok. Eğer ki araçlarımızdan herhangi birinde bir egzoz, kurallara uymayan bir parça bulurlarsa trafikten ömür boyu men etsinler. Ama tutup da camdaki bir sticker için bize ceza yazmasınlar " diyerek tepki gösterdi.

DİĞER İLLERDEN ORGANİZASYON TEKLİFİ ALIYORLAR

Diğer illerden gösteri ve organizasyon için teklif aldıklarını söyleyen dernek üyeleri söz konusu durumun sadece Bursa sınırları içinde geçerli olduğunu, buradan ayrıldıktan sonra hiçbir sorun yaşamadıklarını söylediler.

Hemen her hafta trafik cezası ödediklerini söyleyen üyeler, maaşlarıyla trafik cezalarını ancak karşılıyor. Gelen cezalar yüzünden kredi çeken bile var.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.18 08:32 - Son Güncellenme: 2019.09.18 11:13 - HABER MERKEZİ
A