Bursa'da milyonlarca balık kıyıya vurdu, duyan geldi

Bursa'da milyonlarca balık kıyıya vurdu, duyan geldi

Bursa'nın İnegöl ilçesindek Boğazköy Barajı'nın suları çekilince milyonlarca balık kıyıya vurdu. Vatandaşlar da kıyıya gelerek, çuval çuval balık topladı.

2019.04.13 11:51 - Son Güncellenme: 2019.04.13 13:09 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da milyonlarca balık kıyıya vurdu, duyan geldi
02:50 Bursa'da milyonlarca balık kıyıya vurdu, duyan geldi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da milyonlarca balık kıyıya vurdu, duyan geldi

İnegöl'ün Boğazköy Barajı'nda suyun anieden çekilmesiyle balıklar kıyıya vurdu. Kıyıya vuran milyonlarca balık can çekişirken, vatandaşlar çuvallarla balık topladı.

Bazı sürücüler de araçlarını park ederek, balık toplayıp, bölgeden ayrıldı.

Balık toplayan İslam Ahmet, "Sabah işe gidiyorduk. Arkadaşlar aradı 'balıklar ölüyor' diye. Biz de ellerimizle topluyoruz. Duyanlar buraya geliyor. Bu sabah barajın suyu bir anda azalınca böyle olmuş. milyonlarca balık var" dedi.



Ziyaetttin Murat da, "Duyan geliyor. Biz de geldik, topladık. Sonuçta balıklar ölecek. Bu duruma önlem alınması gerekiyor. Birkaç güne ölürler. Geldik, balık tutuyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar, "Barajdaki su seviyesinin düşmesiyle balıkların mahsur kaldığını gördük. Şu an suyun akışını hızlandırıyoruz. Balıkları kurtarmak istiyoruz. Bir anda sular çekilince çok sayıda balık ne yapacağını şaşırdı" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden bir kişi, "Tedbir alınması lazım. Balıkları su yüzeyinde görünce belediyeye haber verdik. Yukarıdaki akıntı aşağıya verilirse balıklar kurtulur. Vatandaşlar buraya akın etti. Biz de onları kurtarmaya çalışıyoruz" dedi. 

Vatandaşlar, barajın kapaklarının bu mevsimde açılmasıyla bu durumun her sene yaşandığını, ancak ilk defa bu kadar balık ölümü olduğunu söyledi. 


 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.13 11:51 - Son Güncellenme: 2019.04.13 13:09 - HABER MERKEZİ
A