Bursa'da mezarlıkta içki içip alem yapıyorlar! (ÖZEL HABER)

Bursa'da mezarlıkta içki içip alem yapıyorlar! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Hamitler Kent Mezarlığı'ndaki boş arazide gerekli güvenlik önlemlerinin olmamasını fırsata çeviren madde ve alkol bağımlılarıyla evsizler, araziyi mesken tuttu.

2019.09.17 09:19 - Son Güncellenme: 2019.09.17 10:35 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da mezarlıkta içki içip alem yapıyorlar! (ÖZEL HABER)
00:51 Bursa'da mezarlıkta içki içip alem yapıyorlar! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da mezarlıkta içki içip alem yapıyorlar! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA - BANU ŞEN / BURSADA BUGÜN

Hamitler Kent Mezarlığı'nın üst tarafındaki arazinin boş bırakılması, bölgeyi madde bağımlıları ve evsizlerin uğrak yeri haline getirdi.

Akşamları belli bir saatten sonra boş arazide madde kullanıp içki içen bağımlılar çevre sakinlerini tedirgin ediyor. Geceleri araziye gelen madde bağımlıları, hem gürültü yapıyor hem de çevreye zarar veriyor. Hamitler Mahallesi Bebek Sokak'ta bulunan arazinin önünden, vatandaşlar korktukları için geçemiyor.

Arazide yaşanan durumun çocuklara kötü örnek olduğunu belirten çevre sakinleri, "Çok uzun bir zamandır bu araziye sahip çıkılmıyor. Arazinin hemen üst tarafına yeni evler yapıldı ama henüz kimse taşınmadı. Binada çok az kimse var. İnsanlar korkuyor. Akşamları ve geceleri bu araziye alkol içen insanlar, madde bağımlıları ve evsizler geliyor. Çok kalabalık oluyor.  İçtikleri şişeleri bu araziye bırakıyorlar, çevre kirliliği oluşturuyorlar. Yaptıkları gürültüyü söylemiyoruz bile. İşten evine dönenler, arazinin olduğu yoldan korkarak geçiyor. Zarar vermeleri an meselesi. Burada ikamet eden mahalle sakinleri olarak hepimiz endişe içindeyiz. Çünkü çocuklar ve kadınlar da bu yolu kullanıyor. Özellikle onlar için büyük bir tehlike arz ediyorlar. Hemen mezarlığın üst tarafı zaten. Saygı da yok" dedi.

OTLARIN İÇİNDE YATIYORLAR

Arazide güvenlik önleminin olmamasını fırsat bilen madde ve alkol bağımlıları, arazide bulunan otların içinde yatıyor. Gece bu arazide madde kullanıp, gündüz ise otların arasında uyuyakalan madde ve alkol bağımlıları mahalle sakinlerini korkutuyor.

Geceleri rahat uyumak ve mahallede endişe etmeden dışarı çıkmak istediklerini dile getiren mahalleli bu durumun en kısa zamanda çözülmesini istiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.17 09:19 - Son Güncellenme: 2019.09.17 10:35 - HABER MERKEZİ
A