Bursa'da Kurşunlu Mahallesi daha fazla ilgi istiyor! (ÖZEL HABER)

Bursa'da Kurşunlu Mahallesi daha fazla ilgi istiyor! (ÖZEL HABER)

Mahallemde Neler Oluyor, Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi'ne konuk oldu. Bursa'nın önemli sahil şeritlerinden olan Kurşunlu'da vatandaşlar, "Burası daha fazla ilgiyi hak ediyor. Böyle güzel bir yerin bakımsızlık içinde yok olmasını istemiyoruz" dedi.

2020.06.22 09:41 - Son Güncellenme: 2020.06.22 10:39 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Kurşunlu Mahallesi daha fazla ilgi istiyor! (ÖZEL HABER)
10:09 Bursa'da Kurşunlu Mahallesi daha fazla ilgi istiyor! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Kurşunlu Mahallesi daha fazla ilgi istiyor! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Kurşunlu bir tarafta yemyeşil ağaçların, diğer tarafta masmavi denizin olduğu, 12 kilometrelik uzunca bir sahil şeridi bulunan, şehre ne çok uzak ne de çok yakın olmasıyla tercih sebebi olan gözde sahil beldelerinden biri.

Geçtiğimiz günlerde sahillerinin göçmesiyle gündeme gelen Kurşunlu'da vatandaşlar, bakımsızlıktan ve buranın hak ettiği değeri görmemesinden dert yanıyor.

"YILAN HİKAYESİNE DÖNEN DOĞALGAZ MESELESİ ÇÖZÜLMELİ"

"Kurşunlu yalnızca bir sahil ve sayfiye alanı olmanın ötesinde, insanların 12 ay boyunca yaşayabileceği Bursa'nın sahildeki bir yerleşim yerine dönüştü" diyen vatandaşlar, "Burada yaşayabilmemiz için yılan hikayesine dönen, her sene geleceği söylenen ancak bir türlü kavuşamadığımız doğalgazın bir an önce burada hizmete sunulması gerek" dedi.

"BELEDİYE ÇALIŞIYOR AMA VATANDAŞ BİLİNÇSİZ"

Etraftaki çöplerin vatandaşın bilinçsizliği sonucu ortaya çıktığını söyleyen Kurşunlulular, "Belediye her dakika çöp toplayamaz bu çöplerin böyle etrafa saçılması bizim ve günübirlikçilerin özensizliğinden kaynaklanıyor. Belediye sahile soyunma kabini koymuş ama hali berbat, çöpçülere sorun, insanlar buraları pislik içinde bırakıp gidiyor. Bizlerin daha duyarlı olması gerek" dedi. Özellikle bisiklet kullanan vatandaşlar ise bu sahilde bisikletlere özel bir yol olmamasından dert yanarken, "Bisikletliler için yollar tehlike arz ediyor, bisiklet yolu yapılsa güvenle bisiklet sürmenin keyfini çıkarırız" şeklinde konuştu.

"BURADA İNSANLARIN CANI TEHLİKEDE"

"Burada belediyelerden bir fayda göremedik. 20-30 yıldır burada ikamet eden insanlar hiçbir değişiklik yapılmadığını söylüyor. Artık buralar yıkılıyor, insanların canları tehlikede, halk burada mağdur oluyor. Büyük yatırımlar istemiyoruz, duvarlar üzerimize yıkılmasın yeter" diyerek hizmet istediklerini ifade etti ve "Böyle güzel bir sahil beldesinin bir plajı olmaması, sahilin ve denizin pisliği insanların buraya gelmesine engel oluyor" dedi.

"GENÇLERİN EĞLENEBİLECEĞİ BİR YER YOK"

Burada gençlerin eğlenebilecek bir yeri olmadığını ifade eden mahalleli, "Eğlenmek için bir mekan yok, burası 60 yaş üstü emekliler için sessiz sakin bir yer ama gençleri de düşünmek lazım, insanlar burayı bu eksiklikten dolayı tercih etmiyor" dedi.

"DENİZİMİZ ÇOK PİS!"

Denizin genel olarak zaten pis olduğunu söyleyen vatandaş, "Denizimiz çok pis, ara sıra sahil bandındaki turunculaşmanın sebebini bilmiyoruz, inanın denize girmek değil bakmak bile istemiyoruz, temizlik çalışmalarının yapılması şart" diyerek yetkililere seslendi.

GÜNÜBİRLİKÇİLER MEMNUN

Kurşunluyu çok sevdiklerini söyleyen günübirlikçiler, "Burada sürekli olarak yaşamıyoruz, hafta sonu gelip denize giriyoruz ya da balık tutuyoruz, Kurşunlu'yu seviyoruz, burada sahilde kahvaltı etmek bile bize büyük keyif veriyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.22 09:41 - Son Güncellenme: 2020.06.22 10:39 - Sema Üstüntaş-pasif
A