Bursa'da kursiyerler can güvenliği istiyor! (ÖZEL HABER)

Bursa'da kursiyerler can güvenliği istiyor! (ÖZEL HABER)

Belli dönemlerde motor ehliyeti alacak olan kursiyerler deneme sürüşlerini Mudanya ilçesindeki Güzelyalı Siteler Mahallesi'nde gerçekleştiriyor. Ama ne yazık ki caddede güvenlik önlemleri alınmıyor.

2021.01.22 08:48 - Son Güncellenme: 2021.01.22 09:39 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kursiyerler can güvenliği istiyor! (ÖZEL HABER)
03:03 Bursa'da kursiyerler can güvenliği istiyor! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da kursiyerler can güvenliği istiyor! (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN 

Belli dönemlerde motor ehliyeti alan kursiyerler deneme sürüşlerini Güzelyalı Siteler Mahallesi'nde gerçekleştiriyor.

Ama ne yazık ki cadde üzerinde hiçbir önlem alınmıyor. 

Normalde Bursa'da okul bahçelerinde yapılan bu sürüş neden Mudanya'da cadde üzerinde yapılıyor diyen kursiyerler bir an önce güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyor. 

"BU ÖNLEMLERİN ALINMASI İÇİN İLLA BİR CAN KAYBININ OLMASI MI LAZIM"

Motor ehliyeti alacak olan bir kursiyer, "Şu an bizim eğitim aldığımız alan trafiğe açık bir alan.  Eğitim almak istiyoruz ama alamıyoruz. Sürüş yaparken 8 çizmemiz gerek. Ama bu hareketi trafik akarken yapamıyoruz. Sürüşlerin olduğu zaman bu alanın ya trafiğe kapatılması lazım. Ya da gerekli tedbirlerin alınması lazım. Bu önlemlerin alınması için illa bir can kaybının olması mı lazım. Bu tedbirlerin alınması için birimize zarar mı gelmesi gerek" dedi.

"İNSAN HAYATI BU KADAR HAFİFE ALINMAMALI" 

Bir diğer Kursiyer ise, "Sağımıza, solumuza bakmaktan öğrenmemiz gerekenleri öğrenemiyoruz. Hem karıştırıyoruz hem heyecan yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde neredeyse kaza yapıyordum. Öğrenmemiz için yetkililerin harekete geçip, bir şeyler yapması lazım. İnsan hayatı bu kadar hafife alınmamalı. Duba konulabilir ya da trafik polisi konulabilir. Burası trafiğin yoğun olduğu bir yer. Hiç bilmeyen, yeni başlayan insanlar da bu yolda öğreniyor. Bir şeyler yapılmalı bu caddeye" şeklinde konuştu. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.22 08:48 - Son Güncellenme: 2021.01.22 09:39 - HABER MERKEZİ
A