Bursa'da Küreklidere Şelalesi'nde temizlik zamanı

Bursa'da Küreklidere Şelalesi'nde temizlik zamanı

Yıldırım Belediyesi, doğanın eşsiz güzelliğini barındıran Küreklidere Şelalesi'nde temizlik çalışması gerçekleştirdi.

2017.04.10 15:53 - Son Güncellenme: 2017.04.10 15:54 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Küreklidere Şelalesi'nde temizlik zamanı

Yıldırım Belediyesi, Uludağ'ın kuzey yamaçlarında yer alan ve tabiatın benzersiz güzelliklerini bünyesinde barındıran Küreklidere Şelalesi ve Kent Ormanı'nda temizlik harekatı yaptı. Şehir yaşantısından uzaklaşarak doğayla kucaklaşan vatandaşların gerilerinde bıraktıkları atıkların bu cennet bahçesini kirletmesine izin vermeyen Temizlik İşleri ve Yıldırım Arama Kurtarma (YAK) ekipleri, düzenlediği titiz çalışma ile bölgede yaşanması olası toprak ve su kirliliğinin önüne geçti.

Dik kanyon vadisinde erişilmesi mümkün olmayan noktalara halatlar yardımı ile ulaşan ekipler, 4 gün boyunca düzenlediği temizlik seferberliğinde doğada yok olması uzun yıllar alan ve kirliliğe neden olan pet şişeden naylon poşete, piknik kalıntılarından halıya kadar bölgeden çıkan yaklaşık bir ton atığı toplayarak tabiatın nefes almasını sağladı.

'DOĞAYI KORUMAK İNSANİ SORUMLULUĞUMUZ'

İnsanlığın ve tabiatın geleceği için çevre temizliğinin hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Gelecek nesillerin daha iyi bir doğada yaşaması için çevre temizliğine ve doğayı korumaya azami dikkat etmeliyiz. Çevre ve tabiat bizlere hem kadim medeniyetimizin mirası hem de sonraki kuşaklar için emanettir. Havamız, toprağımız, suyumuz, bitkilerimiz ve tüm doğal güzelliklerimiz bizim için birer nimettir. Özellikle Yıldırım ve Bursa'nın barındırdığı güzelliklerin yanında şehrin sırtını yasladığı Uludağ'ın benzersiz doğası, korunması gereken önemli bir zenginliğimiz. Şehrin gürültüsünden ve yaşamın stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız tabiatla buluştukları ortamları kirletmemeye özen göstermeli ve doğaya sahip çıkmalıdır. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak bizim asli belediyecilik görevimizden ziyade, insani sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.04.10 15:53 - Son Güncellenme: 2017.04.10 15:54 - HABER MERKEZİ
A