Bursa'da korkutan deprem!

Bursa'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23.14'de 4,9 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldi. Deprem Bursa, Yalova, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Manisa'da  da hissedildi

2019.12.10 23:16 - Son Güncellenme: 2019.12.11 00:06 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da korkutan deprem!
06:03 Bursa'da korkutan sarsıntılar büyük depremin habercisi mi? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da korkutan sarsıntılar büyük depremin habercisi mi? (ÖZEL HABER)

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde akşam 23.14 sularında 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem İstanbul, İzmir, Manisa ve Bursa'da da hissedildi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.14'de, Altıeylül'de 4,6 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5.0 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise Balikesir'in Altieylül ilçesinde saat 23: 14'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı.

BALIKESİR MERKEZDE DE DEPREM OLDU

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Balikesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23:24'te, 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.


Kandilli Rasathanesi Balikesir'in Altieylül ilçesinde saat 23:14'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "5 ve üstü depremlerde artçı depremler sabaha kadar devam edebilir. Bu yüzden vatandaşlarımıza, 5 ve üstü depremlerde en az 1 saat evlere girmemelerini tavsiye ediyorum. Balıkesir, Çanakkale ve Bursa, deprem fay hatları olan illerimiz. Bu illerimizde deprem olması normal. Aslında bir enerji boşalması bu deprem. Geçmişte bu bölgelerde 5 ve üstü depremler olmuş ve daha büyüğü olmamıştır. Artçı depremler daha az şiddette olabiliyor. Sabaha kadar devam edebilir" dedi

Kandilli Rasathanesi 23.14 sıralarında yaşanan depremin büyüklüğünü 5.0 olarak revize etti. İstanbul, Bursa, Manisa, İzmir ve Yalova'da da hissedilen deprem vatandaşları sokağa döktü.

Merkez üssü Akçaköy olarak açıklanan deprem 7,7 kilometre derinlikte yaşandı. Deprem sonrası vatandaşlar soluğu sokaklarda aldı. AFAD ise 23.14'deki depremin büyüklüğünü 4,6 olarak açıkladı. Kandilli'nin açıklamasına göre 23.24'te

4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Öte yandan AFAD, emniyet ve jandarmaya deprem sonrası can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar bildirimi ulaşmadığı öğrenildi.

BALIKESİR'DEKİ DEPREM SONRASI AÇIKLAMA: TEYYAKÜZ HALİNDE OLACAĞIZ

 Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı yaptığı açıklamada, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti.

Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi."

Deprem anında neler yapmalısınız?

İLGİLİ GALERİ

Deprem anında neler yapmalısınız?

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.12.10 23:16 - Son Güncellenme: 2019.12.11 00:06 - HABER MERKEZİ
A