Bursa'da Kızıl geyikler katliamdan kurtulacak mı? Sakarya'dan güzel haber geldi

Bursa'da Kızıl geyikler katliamdan kurtulacak mı? Sakarya'dan güzel haber geldi

Bursa ve Sakarya'da para karşılığında ihale ile avlanması serbest bırakılan Anadolu'da 5 bin yıldır barışın simgesi olan Kızıl geyikler için sevindirici bir haber geldi. Bursa Barosu'nun Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün açtığı bu ihalenin, Sakarya 2. İdare Mahkemesine başvurarak iptalini talep etmişti. Dün Sakarya'dan yürütmenin durdurulduğu haberi gelmesiyle Bursa Barosu ve hayvan severler derin bir nefes aldı. Bursa Barosu adına konuşan Av. Ali Dokuzlu, "Bursa'da ihaleyi yapan bölge müdürlüğünden savunma istendi 10 gün süre verildi fakat 7 gün sonra avlanma başlayabilir. İnegöl avlağındaki katliamın önüne geçilmesini bekliyoruz" dedi.

2022.09.15 13:04 - Son Güncellenme: 2022.09.15 13:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Kızıl geyikler katliamdan kurtulacak mı? Sakarya'dan güzel haber geldi

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açtığı, Kızıl geyiklerin sırf hobi amaçlı katledileceği ihale için Sakarya'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Peki Bursa'da ki son durum ne?

İHALE İLE KIZIL GEYİK KATLİAMI

Bursa ve Sakarya yaban hayatını ilgilendiren skandal bir ihale gündeme bomba gibi düştü. Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, belirli bir ücret karşılığında etine ihtiyaç duyulmadığı halde yaban hayatının ve ekosistemin devamlılığını sağlayan Kızıl geyiklerin, hobi amaçlı katledilmesinin önünü açtı. Bursa Barosu, Sakarya 2. İdare Mahkemesi ve Bursa 1. İdare Mahkemesi'ne skandal ihalenin iptali talebiyle başvuru yaptı.

Sakarya'dan sevindirici bir haber geldi. Kızıl geyiklerin hobi uğruna katledileceği ihale için yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar Bursa Barosu ve hayvan severler tarafından sevinçle karşılandı.

Yürütmeyi durdurma kararı ihalenin iptal edildiği anlamına gelmiyor diyen Bursa Barosu Avukatlarından Ali Dokuzlu, "Dava süreci devam ediyor. Yaptığımız itirazdan dolayı mahkeme, ihaleyi tekrar gözden geçirmek için yürütmenin durdurulması yani bir süre bekletilmesine karar verdi. Bursa Barosu olarak; bu konunun sonuna kadar takipçisi olacak ve hobi uğruna yapılacak bu katliamın önüne geçeceğiz" dedi.

"BURSA'DA MAHKEME SAVUNMA İSTEDİ"

Bursa İnegöl'de de aynı ihalenin yapıldığını hatırlatan Dokuzlu, "Darısı Bursa'nın başına diyoruz. Bursa Barosu olarak Bursa 1. İdare Mahkemesine de ihalenin iptali için başvuru yaptık. Anadolu'da 5 bin yıldır barışın simgesi olan Kızıl geyiklerin katliamına dur diyen Sakarya'dan gelen kararın, emsal teşkil edeceğini ve İnegöl avlağındaki katliamın da önüne geçilmesini bekliyoruz. Hobi uğruna, ekosistemin sürdürülebilirliğine katkı sunan Kızıl geyiklerin öldürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Hayvan severlerin ve vicdanlı insanların beklentisi de bu yöndedir. Bursa'daki mahkeme ihaleyi yapan Tarım Bölge Müdürlüğü'nden savunma istedi. 10 günlük bir süreleri var. Fakat avlanma ise 7 gün sonra başlamış olacak. Bu 7 gün içinde yürütmeyi durdurma kararı gelmezse Kızıl geyikler öldürülecek.Biz iptal edilene kadar mücadelemizi Bursa Barosu olarak sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.09.15 13:04 - Son Güncellenme: 2022.09.15 13:04 - HABER MERKEZİ
A