Bursa'da kıskandıran dostluk

Bursa'da kıskandıran dostluk

Bursa'nın Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi'nde bulunan işyerlerinin önünü mesken tutan kedi ile köpeğin dostluğu şaşırtıyor.

2013.10.08 11:40 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:41 - Bursa Bölge
A
Bursa'da kıskandıran dostluk

İkisi de sahipsiz olan ve esnafın sahip çıkması ile karınları doyan kedi ve köpek, verilen yiyecekler için kavga etmeyip paylaşma ve dostluğun en güzel örneğini sergiliyor.

'Hanımefendi' isimli köpek belediye tarafından kısırlaştırılmasına rağmen memeleri ile kediyi beslemeye çalışıyor. 'Minnoş' ise günün büyük bölümünü 'Hanımefendi'nin yanında geçiriyor.

AÇLIKTAN BAYILIRKEN ESNAF SAHİP ÇIKTI

Esnaflardan Fevzi Dinç köpeğin belediye tarafından kısırlaştırıldığını belirterek, "Buraya geldiğinde açtı, çöplerden yiyecek bir şeyler arıyordu. Biz de acıyarak yiyecek ve kemik verdik. Daha sonra yeni doğan ve annesi olmayan bir kedi yavrusu ile karşılaştılar. İlk önce birbirini korkutmaya çalıştılar ancak bizlerin de 'yapma' şeklinde ki telkini ile birbirine alıştılar. Beraber yemek verdik ve birbirine alıştılar. Köpeğin memeleri olmamasına rağmen yinede emzirmeye çalışıyor. Bacaklarının arasına alıp ısıtıyor. Sokağa çıktığında kafasından tutup ezilmemesi için kenara getiriyor. İnsanların zarar vermemesine özen gösteriyor." şeklinde konuştu.

Bu dostluğun insanlara da örnek olması gerektiğini belirten Fevzi Dinç, "Dünyada insanlara birbirini dolandırıyor, birbirini öldürüyor. Hayvanlar kadar galiba iyi davranamıyoruz birbirimize. İnsanlar bundan ders almalı." diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.08 11:40 - Son Güncellenme: 2013.10.08 11:41 - boş7
A