Bursa'da kış lastikleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da kış lastikleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da havaların yavaştan soğumaya başlamasıyla birlikte aralık ayı gelmeden kış lastiğini taktıran vatandaşlar oldu. Erken taktırılan kış lastiklerini kullanırken sürücülerin fren mesafelerini korumaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteyen bir lastikçiyse ''Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da lastik fiyatları zamlandı. En uygun lastik fiyatı 325 lirayken, iki bin 500 liraya kadar lastik bulmanız mümkün'' dedi.

2021.10.23 08:38 - Son Güncellenme: 2021.10.23 11:12 - Bursa Bölge
A
Bursa'da kış lastikleri zamlandı! (ÖZEL HABER)
01:46 Kış lastikleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Kış lastikleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ  / BURSADA BUGÜN 
 
Kış lastiklerinin 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri aralığında araçlara takılması gerekiyor. Aksi takdirde kişim hem kendi canını riske atarken hem de başkalarını da tehlikeli duruma düşürmüş oluyor.
 
''LASTİK ÜZERİNDEKİ KANALLAR İYİCE AÇILIYOR VE ZEMİNDE KAYMA YAŞANMASINA ENGEL OLUYOR''
 
19 yıl boyunca araba lastiği sektöründe hizmet veren bir çalışan, "Kış lastikleri özellikle eksi hava sıcaklığı olduğu dönemlerde daha rahat kullanılmaktadır. Aracın sürüş konforunu arttıran, yol tutuşunu sağlayan bir faktördür. Sıcak havalarda yazlık lastik kullanırken hava sıcaklığın düşmeye başlamasıyla birlikte lastik görevini yapmamış oluyor. Burada kış lastikleri devreye giriyor. Lastik üzerindeki kanallar iyice açılıyor ve zeminde kayma yaşanmasına engel oluyor. Bursa'da araçların kış lastiklerini taktırma işlemi 1 Aralık tarihinde başlasa da yoğunluk oluştuğu için şimdiden taktırmak isteyen müşterilerimiz oluyor. 1 Nisan tarihine kadar kış lastikleri kullanıma uygun bir sürüş sağlamaktadır. Vaktinde sökülmezse lastiklerde erime yaşanabilir. Eksi 7 derece altında güzel ve konforlu bir sürüş sağlamış oluyorsunuz. Kış lastiklerini erken taktırmak bazı durumlarda dezavantaj olabiliyor. Mesela güneşli havalarda soğuğa dayanıklı lastikle yola çıktığınızda bu aracınızı yorduğu gibi akaryakıt tüketimini de etkilemektedir. Lastik hava basınçları araçlara göre değişiklik gösterebilir. Kışın lastiğinize fazla hava basmanın hiçbir faydası da zararı da yoktur'' şeklinde konuştu. 


 
''EN UYGUN LASTİK FİYATI 325 LİRAYKEN, İKİ BİN 500 LİRAYA KADAR LASTİK BULMANIZ MÜMKÜN''
 
Lastik tedarikinde sıkıntı yaşanmadığını söyleyen firma çalışanı , ''Ancak ebat ölçüsü çok olduğu için her lastiği dükkanımızda bulunduramıyoruz. En geç bir gün sonrasında müşterimize yardımcı olmuş oluyoruz. Kasım ayında aşırı bir yoğunluk yaşanıyor. Bu yüzden yavaştan lastik değişimlerine başladık diyebiliriz. Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da lastik fiyatları zamlandı. Çoğu lastik yurt dışından geliyor. Bu durumda satış fiyatlarına yansıyor. En uygun lastik fiyatı 325 lirayken, iki bin 500 liraya kadar lastik bulmanız mümkün. Yoğun trafiğin olduğu yerde bir aracın kış lastiğini taktırmamış olması diğer tüm araçları da riske atacaktır. Buzlu veya karlı zeminde kış lastiği olmayan aracın fren mesafesi çok uzar. Örneğin 80 kilometre hızla giden kış lastiği takılı olan bir araç, önündeki araçla 4 metre mesafe koyuyorsa kış lastiği takılmamış bir aracın en az 8 metre mesafe koyması şart. Aksi takdirde kazalar ve can kaybı yaşanır. Dört mevsim lastikler özellikle kadın sürücüler tarafından çok tercih ediliyor. Yazın da kışın da konforlu bir sürüş sağlıyor. Dört mevsim lastikleri çok kez test edilmiş lastiklerdir. Yapılan testlerin çoğu kar ve buz üzerinde denenmiştir. Bir lastiğin değişmesi aşağı yukarı 20 dakika sürüyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.23 08:38 - Son Güncellenme: 2021.10.23 11:12 - Sevcan Sarıkaya
A