Bursa'da kedi katliamı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da kedi katliamı! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Sinandede mahallesinde ikamet eden vatandaşlar bugünlerde bir vahşetle karşı karşıya. Sokakta yaşayan kedilerin kısa süreli aralıklarla vahşice katledilmesi bölge sakinlerini isyan ettirirken, yetkililerden umdukları ilgiyi göremeyen hayvanseverler, seslerini duyurmak istiyor.

2019.12.16 09:39 - Son Güncellenme: 2019.12.16 10:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kedi katliamı! (ÖZEL HABER)
02:50 Bursa'da kedi katliamı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da kedi katliamı! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa'da kedi katliamı var!

Yıldırım ilçesi Sinandede mahallesinde ikamet eden vatandaşlar bugünlerde bir vahşetle karşı karşıya kalmış durumda. 

Sokakta yaşayan kediler kısa süreli aralıklarla vahşice katlediliyor.

Sinandede mahallesi, 3. Durak sokakta uzun yıllardır oturan ve kedilerle özel olarak ilgilenen Ayşen Kaçal, "Bu kedilerin patilerini kesen, onları vahşice katleden kişi her kimse normal değil, bize de çocuklarımıza da zarar verebilir, hemen bulunmasını ve çok ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

BUNU YAPAN CANİ HEMEN BULUNSUN

Daha önce de aynı sokakta başka bir kedinin canice kesilmiş olarak sokak ortasında bulunduğunu belirten Kaçal, "Buraya üç yavru ve bir anne kedi için yuva yapmıştık, soğuk havalarda burada kalmaları iyi oluyordu, ben sabah mamalarını vermek için geldiğimde, tel örgü tamamen kapalıydı ve bir yavru kedi içeride ölmüştü, önce donarak öldü sandım ama incelediğimde yüzündeki derinin soyulmuş olduğunu ve patilerinin özenle kesildiğini gördüm. Bu kediye bunu bir hayvanın yapması imkansız belli ki bir caninin işi ve bunları yapan birinin normal olması imkansız ya bir madde kullanıyor ya da psikopat" ifadelerini kullandı.

Olayın gerçekleştiği yerin etrafında bulunan ilkokul ve anaokulunun kamera kayıtlarının incelenerek bir sonuca ulaşılabileceğine inanan mahalleli, yetkililerin bir an önce bu konuyla ilgilenmesini ve bunu yapan caninin hemen bulunmasını istiyor.

MAHALLELİ YETKİLİLERİN KONUYLA İLGİLENMESİNİ BEKLİYOR

Ayşen Kaçal durumu anlattığında gerekli yerlere başvuru yapan kızı Selin Kaçal, Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün konuyla ilgili olarak, 'Kedilere bir köpek saldırmış olabilir' demesiyle daha da üzüldüklerini kaydetti.

"Tüm işaretler bunun bir hayvan tarafından yapılmadığını gösteriyor, farklı veterinerlere de sorduk köpek olamaz dediler, bu mahallede zaten sahipsiz köpek yok, gelip burayı inceleyeceklerini söylediler ama gelmediler" diyen Kaçal, yetkililerin konuyla yeterince ilgilenmediklerini savundu.

Hayvanlara bu eziyetleri yapanların, onları bu şekilde katledenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyleyen mahalleli hayvanlarının kaybına üzülürken, bir yandan da mahallenin çocukları ve kendileri için endişelenmeyi sürdürüyor.

"ÇOCUKLARIMIZ SOKAKTA OYNAYAMAYACAK MI?"

Mahallede ikamet edenlerin çoğu uzun yıllardır burada yaşayan vatandaşlardan oluşuyor ve eskiden çocukların bu sokaklarda rahatlıkla oynadığını söylüyorlar.

Ancak vatandaşlar, böyle korkunç olayların yaşanmasıyla ne çocuklarını ne de kendilerini güvende hissedemiyor.

"Çocuklarımız sokakta rahatlıkla oynayamayacak mı, sokaktaki hayvanların yaşamlarından endişe ederek mi yaşayacağız" diyen mahalleli huzura kavuşmak için bu caniliği yapanın bulunmasını bekliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.12.16 09:39 - Son Güncellenme: 2019.12.16 10:48 - HABER MERKEZİ
A