Bursa'da kaynağı belirsiz koku paniği!
Bursa'da BTSO eğitim kampüsünde bilinmeyen bir kokudan etkilenen onlarca öğrenci hastanelik oldu. Yaşanan panik sebebiyle okuldaki tüm öğrenciler tahliye edildi.
2014.10.09 15:43 - Son Güncellenme: 2014.10.09 16:55 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
27 kişinin hastanelik olduğu kokunun sebebi bulunamadı
Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında Osmangazi ilçesi Yenice Abat Mahallesi'nde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) eğitim kampüsünde öğrenciler bilinmeyen bir kokudan dolayı fenalaşmaya başladı.
Koku nedeniyle 10'u aşkın öğrenci baygınlık geçirirken, olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ve sivil savunma ekibi sevk edildi.
UMKE ekipleri, okuldaki öğrencilere müdahale etti. Öğrencilerin hangi sebepler zehirlendikleri tespit edilemezken, Bursagaz yetkilileri bölgede doğal gaz kaçağı olmadığın açıkladı.
Bölgeye gelen AFAD ekipleri de cihazlarla gaz kaçağı olup olmadığını açıkladı.
Öte yandan, 6 ay önce Kestel'deki bir çimento fabrikasında katı atık yakılması esnasında kimyasal gazın buharlaşması sonucu binlerce kişi etkilemişti.

GAZIN KAYNAĞI BELLİ OLDU
Bursa'da öğrencileri hastanelik eden gaz kokusunun, eğitim kampusunun karşısındaki Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'ne ait alandan geldiği ortaya çıktı. Gazın, Küçükbalıklı'dan bugün kamyonlarla getirilen topraktan kaynaklandığı belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Yeniceabat BTSO Eğitim Kampusu'nu nereden geldiği bilinmeyen bir gaz kokusu kapladı. 10 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü 4 okul ve 2 öğrenci yurdu bulunan kampusta büyük panik yaşandı. Okul binalarına dolan esrarengiz koku öğrencileri etkiledi. İdareciler okulu tahliye ederek öğrencileri bahçeye çıkardı. Gazdan fenalaşan 26 öğrenci için ambulans çağrılırken, ortalık ana baba gününe döndü. Mide bulantısı şikayeti olan öğrenciler ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
Kampusa AFAD, UMKE ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile 112 ekipleri sevk edildi. Sivil savunma ekipleri, özel cihazlarla okul çevresinde ölçüm yaptı. Bir kilometrelik alanda yapılan ölçümde gaz kokusunun kampusun karşısında Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait alandaki topraklardan geldiği belirlendi. Toprak dökülen alanda gazın zirveye çıktığı tespit edildi. Bugün Küçükbalıklı'dan kamyonlarla toprak getirildiği öğrenildi. Nakledilen yerdeki kimyasal sızıntıdan dolayı topraktan böyle bir gazın çevreye yayıldığı sanılıyor. Ekipler, söz konusu topraktan ve kamyonların toprak getirdiği yerden numune aldı.