Bursa'da Kayapa tepkisi dinmiyor! Yeni açıklama geldi..."Çöplük yapmak istiyorlar"

Bursa'da Kayapa tepkisi dinmiyor! Yeni açıklama geldi..."Çöplük yapmak istiyorlar"

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edilen Kayapa Kuruçeşme bölgesine yapılması planlanan "Batı Bölgesi Entegre Katı Atık Geri Kazanım ve Enerji Üretim Tesisi" sunumunun ardından, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir Ataevler Kapalı Pazar Alanı açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

2026.07.19 12:04 - Son Güncellenme: 2026.07.19 12:14 - Bursa Bölge - YUSUF OSMAN İMAN
A
Bursa'da Kayapa tepkisi dinmiyor! Yeni açıklama geldi..."Çöplük yapmak istiyorlar"
04:43 Bursa'da Kayapa tepkisi dinmiyor! Yeni açıklama geldi..."Çöplük yapmak istiyorlar"

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Kayapa tepkisi dinmiyor! Yeni açıklama geldi..."Çöplük yapmak istiyorlar"

YUSUF OSMAN İMAN/ BURSADA BUGÜN

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Kayapa Kuruçeşme bölgesine yapılması planlanan katı atık tesisinin oy çokluğu ile geçmesinin ardından bir çok kez tepkilerini dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir gerçekleştirilen Ataevler Kapalı Pazar Alanı açılışında tepkilerini tekrar dile getirdi.

"HERKES DESTEK İÇİN İMZA VERSİN"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "2015 yılından beri Kayapa'da bir çöplük yapılmasıyla ilgili bir süreç var. Buna karşı Kayapa halkı ve Nilüfer halkı gerekli tepkiyi gösterdiği için, geçmiş dönemde bu projeden vazgeçildiği açıklanmıştı. Hatta muhtarlarımız, projeden vazgeçildiği için dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı'na bir plaket vermişti. Bugün geldiğimiz noktada ise yeniden Kayapa'ya çöplük yapılması gündeme getirildi. Ortada böyle bir konu yokken, İmar Komisyonu'nda tartışılmadan, mecliste baskın bir şekilde ve kendi çoğunluklarına güvenerek bu kararı geçirdiler." dedi.

"ORMANLARI KORUMALIYIZ"

Bursa'da ki ova ve ormanların korunması gerektiğine vurgu yapan Özdemir, "Peki biz neden orada çöplük olmasını istemiyoruz? Bu vesileyle Nilüfer'in drone ve uydu görüntülerini kendimiz çektik, kendimiz inceledik. Gerçekten o güzelim ormanların her tarafını, Nilüferli olmayanların verdiği kararlarla paramparça etmişiz. Taş ocağı ruhsatı veriliyor; bunu Nilüfer Belediyesi vermiyor. Maden ruhsatı veriliyor; bunu da Nilüfer Belediyesi vermiyor. Baktığınızda utanılacak bir tablo ortaya çıkmış. Arkadaşlar, her şeyi her yere yapabilirsiniz ama verimli topraklarınızı ve ormanlarınızı korumazsanız hayatınız olmaz. Hayat sona erer. O yüzden buraları korumak zorundayız."dedi.

"İKİ MİLYON METREKARELİK BİR ALANI ÇÖPLÜK YAPMAK İSTİYORLAR"

Çeşitli fabrikalae ile yaşanan sorunlarından bahseden Özdemir, "Aynı şekilde çimento fabrikası konusunda da İnegazi'de baskıyla bunu yapmaya çalışıyorlar. Hatta biz ruhsat vermiyoruz diye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nden, ruhsat vermemizi emredercesine yazılar geldi. Adeta bize talimat veriyorlar. Ama o yazıları yazanlar, İl Müdürlüğündeki bürokratlar yarın tayin olur, buradan gider. Biz ise hayatımızın sonuna kadar burada yaşayacağız. Çocuklarımız ve torunlarımız da burada yaşayacak. Bu doğayı korumamız gerekiyor. Şimdi 2 milyon metrekarelik bir alanı çöplük yapmak istiyorlar. İki milyon metrekare... "Buraya 2 milyon metrekare inşaat mı yapacaksınız?" diyorum. Hayır. İnşaat yapılacak alan bunun yüzde biri bile değil. "Biz orada vahşi depolama yapmayacağız, doğrudan geri dönüşüm ve üretim yapacağız." diyorlar. Peki o zaman neden 2 milyon metrekarelik bir alana ihtiyaç duyuyorsunuz? Bunun mantıklı bir açıklaması olması lazım. Ama hiçbir mantıklı açıklaması yok." şeklinde konuştu.

"NİLÜFER'İN BAĞRINA SAPLANMIŞ BİR HANÇER"

Daha uygun yerler bulunabileceğini ifade eden Özdemir, "Kendi verdikleri verilere göre burada günlük 3 bin 500 ton katı atık işlenecek. Bu atıklar her gün oraya gelecek ve o 2 milyon metrekarelik alana taşınacak. "Hayır, öyle olmayacak. Daha ileri teknoloji kullanacağız." diyorlar. Avrupa'daki örnekleri gösteriyorlar. Bu kararı savunan arkadaşlarımız, "Avrupa'daki tesisler şehrin içinde, organize sanayi bölgelerinde." diyor. Evet, baktığınızda oradaki tesisler büyük sanayi tesisleri. Madem aynı teknolojiyi kullanacaksınız, o zaman bizim ormanlarımızı bize bırakın. Korumaya çalıştığımız tarım topraklarını bize bırakın. Bu pazarlarda Nilüfer'in ürettiği ürünler satılabilsin diye o alanları sağlıklı tutalım. Buradan bir kez daha sesleniyorum: Madem yüksek teknoloji kullanılacak, Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi var. Nilüfer'deki Birinci Organize Sanayi Bölgesi veya NOSAB'da üretilen ürünlerin benzerlerinin üretildiği bir sanayi bölgesi mevcut. Üstelik genişleme alanlarını da oraya kattınız. Alan sorununuz da yok. Birilerine rant oluşturmak yerine, bu tesisi Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde yapın. Madem yüksek teknoloji kullanacağız ve küçük bir alana ihtiyacımız var, o zaman orada yapalım. Nilüfer'in geleceğini yok etmeyin." dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.07.19 12:04 - Son Güncellenme: 2026.07.19 12:14 - YUSUF OSMAN İMAN
A