Bursa'da Kanalboyu Caddesi'nde esnaf da vatandaş da dertli! (ÖZEL HABER)

Bursa'da Kanalboyu Caddesi'nde esnaf da vatandaş da dertli! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kanalboyu Caddesi'nde sıkıntılar bitmek bilmiyor. Eski yerleşim yerlerinden olan bu caddede, neredeyse tüm kavşaklarda park halinde bırakılan araçlar bulunuyor. Dere yatağıyla ilgili düzenleme bekleyen esnaf sorunların bir an önce çözülmesini istiyor.

2021.09.13 08:54 - Son Güncellenme: 2021.09.13 09:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Kanalboyu Caddesi'nde esnaf da vatandaş da dertli! (ÖZEL HABER)
06:04 Bursa'da Kanalboyu Caddesi'nde esnaf da vatandaş da dertli! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Kanalboyu Caddesi'nde esnaf da vatandaş da dertli! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Kanalboyu'nda mahalle kültürünün günden güne değiştiğini dile getiren vatandaşlar, cadde boyunca rahat yürüyebilmeyi özlediğini söylüyor.

''BEN BİR KADIN OLARAK BU CADDEDEN GELİP GEÇERKEN UTANIYORUM''

20 yıldır Kanalboyu Caddesi'nde oturan vatandaş, "Burada sıkıntı çok, sıkıntının olmadığı yer yok. Bir markete, pazara gidecek oluyorum rahatça çıkıp alışverişimi yapamıyorum. Cadde boyunca karşılıklı kıraathaneler var. Ben bir kadın olarak bu caddeden gelip geçerken utanıyorum. Kanalboyu deresinin suyu son zamanlarda çok azaldı. Bu da koku yapıyor. Derenin içinde fare, pislik ne arasanız var" şeklinde konuştu.

''HER ŞEY ESKİSİ GİBİ OLACAK DEYİP SEYYARI KALDIRDILAR, AMA DERE KOKUSUNDAN GEÇİLMİYOR''

Kanalboyu Caddesi'nde esnaf olan Cihan Çakmak, "Bu gidişle köye göç etmeye başlayacağız. Kanalboyu Caddesi'ni 15 yıldan beri ilk defa bu kadar durgun görüyorum. Her şey eskisi gibi olacak deyip seyyarı kaldırdılar, ama dere kokusundan geçilmiyor. Bu caddede trafik de ayrı bir sorun. Aşağı tarafa konulan trafik lambası bu cadde boyunca yoğun araç trafiğinin oluşmasına sebep oluyor" diye konuşurken bir diğer esnaf Volkan Gökçek ise "İşim gereği araba yıkamacısı olduğum için buradaki trafik yoğunluğu ve park sorunu bizi çok etkiliyor. Gençler ve sürücüler birbirlerine saygısız davranıyor. Kavşaklarda park halinde bırakılan araçlar ayrı bir problem. Kanalboyu'na araba yıkatmaya gelen müşterilerimiz dere kokusundan oldukça rahatsız" dedi.

''DERENİN PİSLİĞİNDEN GEÇİLMİYOR, İÇİNDE FARELER CİRİT ATIYOR''

Esnaf Ercan Ekinci, "Kanalboyu çok güzel bir semt, ama sıkıntıları da bir o kadar çok. Mahallemizde günden güne kültür bozuluyor. Gençlerimize kötü örnek oluyorlar. Biz eskiden kapı önünde oturan annelerimizi özledik. Yol boyunca uzayan derede, su akmadığı zaman balçık kokusu oluyor. Derenin pisliğinden geçilmiyor, içinde kocaman fareler cirit atıyor. Kanalboyu'nda araç trafiği çok, yollar dar, yetmiyor. Buraya kocaman kavşak yaptılar, otobüs dönecek dönemiyor. Buna bir an önce çözüm bulunması lazım" şeklinde konuştu.

''YENİ YAPILAN KAVŞAĞIN TRAFİK LAMBASI O KADAR KISA SÜRELİ YANIYOR Kİ ÜÇ ARABA ANCA GEÇİYOR''

Kanalboyu Caddesi'nde dolmuş şoförlüğü yapan Taner Bayrak, "Burada dar ve ara sokaklar belediye otobüsleriyle dolu. Trafiği o kadar engelliyor ki anlatamam. Kanalboyu'nda kim kime dum duma. İnsanlar bu kadar duyarsız olabilir. Biz zamanlı çalışıyoruz. Belediyenin büyük araçları, dolmuş çalışanlarını çok etkiliyor. Dereden gelen ağır bir koku var. Yetkililerin araştırma yapıp bu kokunun neyden kaynaklandığı bulması gerekiyor. Yeni yapılan kavşağın trafik lambası o kadar kısa süreli yanıyor ki üç araba anca geçiyor. Dolayısıyla aşağılara kadar araba kuyruğu uzamış oluyor. Ulaşım aracı kullanan vatandaşsa, bu durumdan nefret etti. Acil çözüm bulunması için belediyenin kolları sıvaması lazım" ifadelerini kullandı.

Kanalboyu'ndan taşınmak zorunda kaldığını söyleyen genç bir kızsa, "Buranın ortamı belli. Ailem gece geç saatlerde yol yürümeyeyim diye buradan taşınmak zorunda kaldı. Şu an dolmuş bekliyorum. Gece geç vakitte, bu duraktan eve kadar yürümek benim içim çok büyük bir sıkıntı. Kız başıma o saatte Kanalboyu'nda yürümem çok zor. Oradaki evlere yakın bir durak yapılması şart" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.13 08:54 - Son Güncellenme: 2021.09.13 09:20 - HABER MERKEZİ
A