Bursa'da kafe ve restoran işletmecilerinden 'aşı zorunluluğu' çağrısı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da kafe ve restoran işletmecilerinden 'aşı zorunluluğu' çağrısı! (ÖZEL HABER)

Vaka sayılarının tekrar artışa geçmesi Bursalı işletmecileri ürkütüyor. Tekrar kapanmanın gelmesinden korkan kafe ve restoran işletmecileri, müşteri ve çalışanlar için aşı zorunluluğunun getirilmesinden yana. Konuyla ilgili konuşan işletme sahibi Ali Rıza Genç, "İşletme sahibi ve çalışanlar olarak aşı zorunluluğunun gelmesi gerekiyor, çünkü ekonomik krizden korkuyoruz. Tekrar kapanmanın geleceğiyle ilgili söylemler var. Kapanmanın gelmemesi için hızlı bir şekilde aşılamanın olması lazım. Aksi durumda ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntıya düşebiliriz. Bu yüzden bizim aşı kampanyalarına destek olmamız lazım. Gerekirse aşısız olanları dükkanlara almamalıyız" dedi.

2021.07.29 08:28 - Son Güncellenme: 2021.07.29 09:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kafe ve restoran işletmecilerinden 'aşı zorunluluğu' çağrısı! (ÖZEL HABER)
05:56 Bursa'da kafe ve restoran işletmecilerinden 'aşı zorunluluğu' çağrısı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da kafe ve restoran işletmecilerinden 'aşı zorunluluğu' çağrısı! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Tam kapanmanın geri gelmesinden korkan kafe ve restoran işletmecileri, aşı zorunluluğunun getirilmesini istiyor.

"AŞILAMA SÜRECİ HALA DEVAM EDİYOR" 

Bir kafede müdür olan Erkan Yeşil, "Pandemi sürecinde belli başlı önlemler aldık. Hemen hemen her yerde uygulanan Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması bizde de devam ediyor. Biz bu konuda iyi durumdayız. Vatandaşlarımız için sosyal mesafe kuralları her zaman uygulanıyor. Her masada dezenfektan var. Hijyenik ortamı dikkatli bir şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye'ye yurt dışı girişler çok fazla oluyor. Farklı ülkelerde meydana çıkan yeni varyantlarda hızlı bir yayılma söz konusu. Aşısız turistlerin seyahat etmesi büyük risk oluşturuyor. Aşılama sürecinde çalışanlarımız öncelendi. Genç personellerimizce Biontech aşısı tercih edildi. Aşılama süreci hala devam ediyor. Virüs bulaşmaz diye bir şey yok. Aşılı veya aşısız herkese bulaşıyor. Bu tür eğitimleri personellerimize veriyoruz. Aşı olmuş vatandaşımız hastalığı daha hafif atlatabiliyor. Virüs mutasyonlara uğrayarak kırılma noktasına geliyor. Umarım etkisini yitirir. Aşılama bu süreçte ne kadar çok çoğalırsa, eski yaşantımıza daha rahat geri döneriz. Bu yüzden aşılama çok önemli. Yurt dışından gelmiş arkadaşlarımızla görüştüğümüzde, Türkiye'nin çok iyi durumda olduğu söyleniliyor. Attığımız adımlar çok doğru. Bence aşılanma süreci devam etmeli. Aynı zamanda aşı konusunda, çalışanlarımızı teşvik etmeliyiz. Herkes kendisi dışında ailesini de düşünmek zorunda. Bu bağlamda kendimizden çok çevremizdekileri düşünerek hareket etmeliyiz" dedi.

"BÖYLE GİDERSE TEKRAR KAPANACAĞIZ"

Lokanta şefi Tezcan Olcay da, "Şu an işlerimiz çok yoğun. Durmadan çalışıyoruz. Aşı zorunluluğu gelirse iyi olur. Yoksa bu gidişle dükkanlarımız tekrar kapanacak. Bu sefer bunun zararı bize yansıyacak. Bence aşı şart olmalı. Ben bir doz oldum. İkinci dozumu da gelecek ay yaptıracağım. Vaka sayıları arttı. Aşı olmayan  birçok kişi var. Onlar yüzünden aşı yaptıranların günahı olmaması lazım. Toplum olarak bir aileysek, hepimizin aşı olması gerekiyor. Aşı yaptırmak istemeyenler bir sürü bahane üretiyor. Böyle giderse tekrar kapanacağız" şeklinde konuştu.

Lokantadaki bir müşteri ise "Aşı zorunluluğu getirilmeli. Herkes bu aşıyı olmak zorunda. Ben her ikisini de oldum. Herhangi bir rahatsızlığım olmadı. Çok mutluyum. Bu yüzden aşı zorunlu hale getirilmeli. Yoksa bu hastalık bitmez. Sağlığımız her şeyden önemli. Sağlık basite alınacak bir şey değil. Bence aşı mecburi yapılmalı. Yoksa cezası bile olmalı" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE AŞISIZ OLANLARI DÜKKANLARA ALMAMALIYIZ"

Kafe işletme sahibi Ali Rıza Genç, "İşletme sahibi ve çalışanlar olarak aşı zorunluluğunun gelmesi gerekiyor, çünkü ekonomik krizden korkuyoruz. Tekrar kapanmanın geleceğiyle ilgili söylemler var. Ben buradan işletme sahiplerine şunu söylemek istiyorum. Öncelikle kendilerini, sonra çalışanlarını aşılatıp, aşılama oranını yukarıya çıkartmamız gerekiyor. Yoksa ekim ayı gibi tekrar kapanma gözüküyor. Sayılar git gide yükseliyor. Ülke nüfusunun yüzde 70'inin aşı olması gerektiği söyleniyor. Bu durumda bizim buna öncülük yapmamız gerekiyor. Ben olaya ekonomik anlamda bakıyorum. Kapanmanın gelmemesi için hızlı bir şekilde aşılamanın olması lazım. İnsanlar aşı olmaya kendileri gitmeli. Zaten bir buçuk yıldır kapalıyız. İşler ne kadar iyi desek de, bu kadar açığı nasıl kapatacağız? Bu da ayrı bir sıkıntı. Genel olarak işler iyi ama ekim ayı gibi kapanma olursa her şey tekrar başa saracak. Bunların hepsi bize zarar verecek. Ekonomik anlamda çok ciddi sıkıntıya düşebiliriz. Burada 30 kişi çalışıyor ve herkes sıkıntıya girecek. Bu yüzden bizim aşı kampanyalarına destek olmamız lazım. Gerekirse aşısız olanları dükkanlara almamalıyız" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.29 08:28 - Son Güncellenme: 2021.07.29 09:10 - HABER MERKEZİ
A