Bursa'da kadınlara pembe duyarlılık kazandırıldı

Bursa'da kadınlara pembe duyarlılık kazandırıldı

Bursa Gürsu'da düzenlenen "Meme Kanseri Farkındalık Programı" yla, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekildi.

2019.10.25 17:37 - Son Güncellenme: 2019.10.25 17:38 - Bursa Bölge
A
Bursa'da kadınlara pembe duyarlılık kazandırıldı

Gürsu Belediyesi ve Gürsu İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen program; kanserde erken teşhis, toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi.

"Erken Tanı ve Teşhis Hayat Kurtarır" konulu seminerde konuşan Op.Dr. Can Başaran, kanserde erken teşhisin önemini vurguladı. Kadınlarda yaygın olarak görülen cilt ve tiroid kanserleri hakkında da bilgiler sunan Başaran, meme kanserinde kendi kendine elle muayenenin, kadınların bedenlerindeki değişimleri takip etmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Başaran, tüm kadınları sağlıkları konusunda duyarlı olmaya çağırdı ve Belediye ile Gürsu İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde ücretsiz olarak yapılan kanser tarama hizmetlerinden faydalanmalarını önerdi.

Programa katılan Ak Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, toplumsal bilincin oluşması ve kadınların farkındalığının artması noktalarında programın faydalı olacağına inandığını söyledi ve tüm katılımcılara sağlıklı ömürler diledi.   

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Bizler de yerel yöneticiler olarak, insan sağlığının korunması noktasında yükümlülüklere sahibiz. Sağlıksız beslenme başta olmak üzere, teknoloji, stres ve benzeri birçok dış etkenlerle yaygınlaşan sağlık sorunları birçok insanı tehdit etmekte. Erken tanı başta kanser olmak üzere tüm hastalıklarda çok önemli. Bu nedenle bilinçli ve duyarlı olmak hepimizin sağlığı için büyük önem taşımakta. Sağlıklı bireylerden oluşan, sağlıklı bir toplum olmamız için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun duyarlılığıyla hareket etmek zorundayız. İnsan sağlığı herşeyin üstünde. Bu bilincin her alanda öncelikli olması ve tüm hizmetlere temel oluşturması noktasında duyarlılık kazandırma çalışmaları da önem taşımakta. Pembe yarınlar için farkında olalım. Bu programın hepimiz için bu duyarlılığı pekiştirmesini temenni ediyor, İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Deniz Arıkan ve Sayın Op.Dr. Can Başaran başta olmak üzere, insan sağlığının korunmasında emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerde katılımcılar konuya ilişkin merak ettiklerini de sorarak bilgilenme imkanı buldu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.25 17:37 - Son Güncellenme: 2019.10.25 17:38 - Gülcan Tekin
A