Bursa'da işçi ve işveren bir araya geldi

Bursa'da işçi ve işveren bir araya geldi

Bursa'da düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam buluşmasında işveren firmalar ve iş arayan vatandaşlar bir araya geldi. Fuar 3 gün boyunca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde ziyarete açık olacak.

2018.11.01 11:57 - Son Güncellenme: 2018.11.01 12:10 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da işçi ve işveren bir araya geldi

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN

Bursa'da iş ve işverenin buluşması amacıyla düzenlenen İnsan Kaynakları ve İstihdam fuarı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde açılış konuşmaları  ile başladı. Bursa'dan 200'e yakın firmanın stand açtığı fuarda işveren ve iş ya da staj yeri arayanlar bir araya geldi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Dünyada krizler konuşuladursun, Türkiye'de alt ve üst yapıda ciddi yatırımlar yapılmakta. Sık sık yurt dışına çıkan biri olarak ifade etmeliyim ki dışarıda her yerin güllük gülistanlık olduğunu düşünenler yanılıyor. Türkiye'den çok daha berbat durumdalar. Çeşitli oyunlar yapılsa da, ekonomik prangalar vurulmaya çalışılsa da bu yolun sonu aydınlık. Biz çok stratejik bir noktadayız, 81 milyon nüfusumuz var ve biz gerçekten çok güçlü bir ülkeyiz" dedi.

Herkesin belediyelere girme arzusunun bulunduğunu ifade eden Aktaş, bunun mümkün olmayacağını belirterek "İş adamlarımızdan 'aradığımız gibi eleman bulamıyoruz' sözünü duymaktan yoruldum. Herkesin vali, doktor olduğu ya da belediyede çalıştığı bir yer dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu memelekete işçi, çiftçi, tamirci de lazım. Biz burada bir kişiye dokunabilirsek, bir kişiye umut olabilirsek bu fuar amacına ulaşmıştır" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.01 11:57 - Son Güncellenme: 2018.11.01 12:10 - HABER MERKEZİ
A