Bursa'da İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Bursa'da İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Nilüfer Belediyesi'nin destekleriyle bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Uluslararası İşçi Filmleri Festivali', 23 Eylül Cuma günü festival yürüyüşü ile başlayacak.

2011.09.22 13:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Festivalde yerli ve yabancı 60'a yakın film gösterimde olacak. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, TMMOB Bursa İKK, KESK Bursa Şubeler Platformu, DİSK Dev Sağlık İş, DİSK Birleşik Metal İş, Bursa Tabip Odası, Türk İş, Tümtis, Bursa Halkevleri, Doğa-Der, ÇHD ve Bursa Su Platformu tarafından desteklenen festivalde birçok film izleyicilerle ücretsiz olarak buluşacak. TMMOB İKK Sekreteri Fikri Düşünceli, "Gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl 6. kez izleyicilerle buluşacak. Kolektif bir çalışmanın ürünü olan festival, büyük sermaye gruplarından ya da fonlardan destek almaksızın gönüllülerin emeğiyle büyümeye devam ediyor. Festival, düzenlediği birçok ülkenin öykülerini Türkiye'ye, bizim öykülerimizi de onlara aktararak birlik ve dayanışma elçisi oluyor" dedi.
Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal ise festival programı hakkında bilgi vererek, "Cuma günü 18:30'da Mahfel önünden Kent Müzesi önüne yapılacak yürüyüşle başlayacak festival çerçevesinde Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanında yeni ve klasikleşmiş belgesel ve filmler yer alacak. Ücretsiz olarak gösterime sunulacak filmler, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi, BAOB Toplantı Salonu, Baro Evi Lokali, Yol-İş Sendikası Salonu, Tümtis Salonu, Yıldırım Halkevi, Livaneli Kültür Sanat Derneği, İnegöl Doğa-Der Lokali, Ekolojik Yaşam Derneği, Gemlik Yaşam Atölyesi, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Sarya Kültür ve Sanat Derneği, A.K.D. Panayır Cemevi, Artvin Yusufeli Bademkaya Kültür Dayanışma Yardımlaşma Derneği Lokali'nde izlenebilecek. Festival 29 Eylül'de Uğur Mumcu Sahnesi'nde yapılacak kokteyl ve 'Çoğunluk' filminin gösterimiyle sona erecek" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.09.22 13:01 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A