Bursa'da, 'İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi' eğitiminin sertifikaları verildi

Bursa'da, 'İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi' eğitiminin sertifikaları verildi

Basın İlan Kurumu (BİK) Bursa Şube Müdürlüğü tarafından, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hazırlanan 'İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitim Programı', 22 Ocak Çarşamba günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

2020.01.23 11:33 - Son Güncellenme: 2020.01.23 11:45 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da, 'İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi' eğitiminin sertifikaları verildi
01:06 Bursa'da, 'İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi' eğitiminin sertifikaları verildi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da, 'İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi' eğitiminin sertifikaları verildi

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN 

Katılımcıların, bilgi ve becerilerinin güçlendirilmesi, mesleki niteliklerinin artırılması adına düzenlenen eğitimin sertifikaları bugün, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran tarafından verildi. 

"MEDYA SEKTÖRÜNE 1 MİLYON LİRALIK KAYNAK SUNDUK"

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Osman Başeğmez, açılış konuşmasında, "Sektörün ihtiyacı olduğuna inandığım bu projeye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyorum, BİK ihtiyaçları göz önünde bulunduran projeler üretmeye devam etmektedir, güçlü kurumsal yapımız bir yandan diğer paydaşlarımızı sürece dahil ederek yolumuza devam ediyoruz, İŞKUR ile yürüttüğümüz projede 1 milyon liralık kaynağı basın sektörüne sunmuştuk, halen devam etmekte, bugün de BEBKA'nın teknik desteğinden faydalanarak bu eğitimi gerçekleştirdik, sektörümüz adına bu önemli çalışmanın Bursa'da yapılmasında emeği geçen Rıdvan Durmaz'a teşekkür ediyorum, sertifika alacak arkadaşlarımızın bundan sonraki çalışmalarında başarılarının artacağına inanıyorum" dedi. 

"KAYNAKLAR DOĞRU YERLERE KULLANILIYOR"

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, "Böyle bir projenin paydaşı olmak bizim için önemli, internet önemini arttırarak devam ettiriyor, internet haberciliği çok önemli bir kavram. Haber üreten, içerik yayanların bir sorumluluğu var bu açıdan kaliteli ve nitelikli işler yapıyor olmamız gerek, gerekli ihtiyaçları bu işin içinde olan tüm paydaşlara iletmek gerekiyor, biz 50 bin liraya kadar hibe desteği sağlayabiliyoruz, kaynaklar nasıl kullanılıyor sorusu hep vardır, şuna emin olun, bütün projeler sunulduğu andan itibaren bağımsız değerlendiricilerle değerlendiriliyor, sonrasında akademisyenlerle değerlendirip yönetim kuruluna sunuluyor, bu anlamda böyle projeler titizlikle inceleniyor ve çok önemli, kaynaklar milletimizin biz de doğru yerlerde kullanıyoruz, yemi dönemde sanayi bakanlığımızın talimatları doğrultusunda daha çok girişimciliğe çalışacağız, bununla internet ve gazeteciliği birleştirebiliriz, ayrı bir model geliştirebiliriz belki bu alanda yeni girişimciler ortaya çıkar, biz her türlü iş birliğine açığız" dedi. 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran konuşmasına Bursa'nın tarihi yönünün kuvvetinden bahsederek başladı ve, "Dün yaptığımız eğitimde Bursa'nın medya sektöründeki önemini gördük, artık yazılı basının her gün geriye gittiği internet haberciliğinin hızlandığı, ileri gittiği bir dönemdeyiz, yaşadığımız çağda yazılı basını bu çağa adapte etmemiz gerek, yazılı basına reklam verme oranı yüzde 30 düşerken, internet medyasında yüzde 10 artış gösterdi, bu fırtınaya adapte olmazsak kaybolup gideriz. Yazılı basının geçmişe dayalı bir kültürü var, internet medyasında hız var, bu hız yanlış haberleri doğururken de yayınlanan yanlış haber doğrudan daha ilgi çekici olabiliyor, bu yüzden yazılı basının teyit kültürünü internet medyasına taşımamız gerekiyor. Bursa bunu başaracak illerden biri, bu eğitim çalışmaları devam edecek, Basın İlan Kurumu her zaman medyaya destek verecek, internet medyasının da bir ahlak ve hukuk çerçevesinde oluşmasına nezaret edeceğiz" dedi. 

Bursa Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, "Ülkemizde haberciliğin gelişmesiyle ilgili tüm arkadaşlarımızın gayretli bir çabası var, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak farklı projelerle ilgilenmenin yanında basınımızın da hep yanındayız, bizim çalışmalarımızın toplumumuzla paylaşılmasında size ihtiyacımız var bunun farkındayız, bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi

Açılış konuşmalarının ardından Rıdvan Duran'a hediye takdimi yapıldı ve katılımcılara sertifikaları verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.23 11:33 - Son Güncellenme: 2020.01.23 11:45 - HABER MERKEZİ
A