Bursa'da insan kaynakları uzmanları öğrencilerle buluşuyor

Bursa'da insan kaynakları uzmanları öğrencilerle buluşuyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu (ULİNKA) tarafından gerçekleştirilen HR Summit'24 başladı. 4-5 Mart tarihleri arasında devam edecek etkinlikte Türkiye'nin önde gelen firmalarının insan kaynakları yöneticileri öğrencilerle bir araya gelecek.

2024.03.05 09:47 - Son Güncellenme: 2024.03.05 09:47 - Eğitim - BÜLTEN
A
Bursa'da insan kaynakları uzmanları öğrencilerle buluşuyor

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 6. bez başlatılan zirvenin açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi ve ULİNKA Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Yücel Sayılar, SKS Daire Başkanı Mehmet Aydemir, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

"TOPLULUKLAR OLMAZSA OLMAZIMIZ!"

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, öğrenci topluluklarının önemine vurgu yaptı. Üniversitenin en kıymetli varlığının öğrenciler olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Öğrenciler ve onların kurduğu topluluklar bizim olmazsa olmazımızdır. Üniversitemizde 170 civarında topluluğumuz var. Onların kurulması ve güçlü bir şekilde varlıklarını devam ettirmeleri için nitelikli çalışmalar yapmalarına yönetim olarak bizler de destek veriyoruz. Üniversiteler sadece eğitim-öğretim için gelinen yerler olmamalıdır. Özellikle öğrencilerimizin sosyal ve toplumsal birliktelik bilinci ile hareket etmeleri adına toplulukların büyük bir boşluğu doldurduğuna inanıyoruz. Burada yapılan projeler, etkinlikler veya organizasyonlar gençlerin hayat tecrübelerine doğrudan katkı sağlıyor. Türkiye'nin en fazla topluluğu bulunan üniversitelerinden birisiyiz. Bu çeşitlilikle de övünç duyuyoruz. Topluluk sayısının artması ve nitelikli çalışmalara imza atmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 6.sı düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi'nin hayırlı olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçen ve programa katılan herkese de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İŞLETMELERİN EN KRİTİK DEPARTMANI "İK"

Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren ULİNKA Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Yücel Sayılar ise insan kaynakları yönetim departmanlarının profesyonel hayata giren herkesin tanışacağı önemli birimler olduğunu söyledi. Öğrencilere bu departmanlar hakkında daha detaylı bilgi edinmeleri konusunda tavsiyede bulunan Prof. Dr. Yücel Sayılar; "İnsan kaynakları departmanları aynı zamanda işletmelerin en kritik kaynağını kontrol eden birimler olduğu için, onların faaliyetleri ayrıca önem taşıyor. Bugün yapılan organizasyonun her iki tarafın birbirini tanıması için değerli bir fırsat sağlıyor. Programda birçok farklı konu hakkında bilgilendirme yapılacak. Zirveye gelmeyi ve öğrencilerimize bilgilerini aktarmayı kabul eden tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

ÖNEMLİ İSİMLER ZİRVEDE YERİNİ ALACAK

Organizasyona Türkiye'nin en büyük firmalarında çalışmalarını sürdüren birbirinden önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. İki gün sürecek zirvede toplam 10 oturum yapılacak. Oturumları düzenli takip eden öğrencilere katılım sertifikası takdim edilecek.

 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.05 09:47 - Son Güncellenme: 2024.03.05 09:47 - BÜLTEN
A