Bursa'da her bebek için bir zeytin fidanı toprakla buluşuyor

Bursa'da her bebek için bir zeytin fidanı toprakla buluşuyor

Bursa Kestel Devlet Hastanesi'nde normal doğumla dünyaya gelen her bebek için bir zeytin fidanı toprakla buluşuyor.

2021.04.09 10:41 - Son Güncellenme: 2021.04.09 10:41 - Bursa Bölge
A
Bursa'da her bebek için bir zeytin fidanı toprakla buluşuyor

Kestel Devlet Hastanesi tarafından, normal doğumu teşvik etmek amacıyla başlatılan proje ile normal yolla doğan bebekler için hastane bahçesinde fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Doğumun ardından taburcu olacak bebeklerin ailelerine hediyeleri teslim edilirken, yeni doğan her bebeğin adını taşıyan fidanlar da hastane bahçesinde aile bireylerinin katılımıyla toprağa dikiliyor.

Normal doğumla dünyaya gelen, Kader ve Gökhan Güllü çiftinin kızı Ezel Mina için hastane bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Proje ile ilgili bilgi veren hastane Başhekimi Uzm. Dr. Murat Ersal, "Kestel Devlet Hastanesi olarak normal doğumu özendirmek amacıyla normal doğumla doğan her bebek için hastane bahçemizde bir zeytin fidanı dikme organizasyonu başlattık. Böylelikle iki fidanın hayata gelmesine vesile olmaya başladık. Bir tanesi çocuğumuz, bir tanesi de fidanımız olmak üzere.  Amacımız normal doğumu teşvik etmek. Bunun içinde hasbelkader bizler de bu oranın artması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunda da özendirmek amaçlı fidan organizasyonuyla da yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Annemize ve fidanımıza ayrıca çocuğumuza uzun ömürler diliyoruz. İnşallah ileride geldiklerinde kendi fidanlarını sularlar ve onların gelişimi çocuklarıyla görürler" dedi.

Hastaneden aldığı hizmetten memnuniyetini dile getiren anne Kader Güllü ise, "Daha önceden başka hastaneye gittim ama böyle bir ekip göremedim. Hastanede çok ilgi ve alaka gördüm. Herkese çok teşekkür ediyorum dedi. Fidan dikimini ilk dediklerinde şok oldum ama dikildiğini görünce çok mutlu oldum. Kızımın adına dikildi. Yıllar sonra bu hastaneye geldiğimde kızımın fidanını göreceğim ve çok mutlu olacağım" şeklinde  konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.09 10:41 - Son Güncellenme: 2021.04.09 10:41 - Gülcan Tekin
A