Bursa'da hasta çocuklara büyüklerden masallar

Bursa'da hasta çocuklara büyüklerden masallar

Köylere kadar uzanan turnelerle toplumun tüm kesimlerini tiyatro ile buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, hastanelerde tedavi gören çocuklara moral olmak için 'Masal Gezginleri' olarak yola çıktı. İlk olarak Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde sahne alan şehir tiyatrosu ekibi 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' masalıyla çocuklara keyifli anlar yaşattı.

2018.01.19 15:05 - Son Güncellenme: 2018.01.19 15:06 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da hasta çocuklara büyüklerden masallar

Alışılagelmiş çocuk tiyatrolarından farklı olarak her an, herhangi bir yerde, hiçbir destek unsura ihtiyaç duymadan seyirci ile buluşabilen bin anlatı tiyatrosu olan Masal Gezginleri, hasta çocuklar için yollara düştü.

Şehir Tiyatrosu'nun 7 sanatçısından oluşan Masal Gezginleri, ilk oyunlarını Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde oynadı. Hastanenin konferans salonuna kimisi annesinin kucağında, kimisi kolunda serum ile gelen minikler, Masal Gezginlerinin dilinden Pamuk Prenses ve Yedi Cüceleri dinledi. Kendilerini masalın seyrine bırakan minikler, hastalıklarını da unutup, keyifli dakikalar geçirdi. İlk durakları olan Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nden çocukların yüzünde gülücük bırakarak ayrılan masal gezginleri, periyodik olarak tüm hastaneleri gezecek.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.01.19 15:05 - Son Güncellenme: 2018.01.19 15:06 - HABER MERKEZİ
A