Bursa'da Güzelyalı İmar Planı onaylandı

Bursa'da Güzelyalı İmar Planı onaylandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Güzelyalı Nazım İmar Planı'nın onaylandığını açıkladı.

2021.06.24 19:38 - Son Güncellenme: 2021.06.24 19:54 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Güzelyalı İmar Planı onaylandı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Güzelyalı Nazım İmar Planı'nın onaylandığını açıkladı.

Başkan Aktaş, gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Alinur Aktaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Mudanya'da, başta Güzelyalı, Çağrışan, Göynüklü bölgeleri olmak üzere mahkemelerin iptal kararları sonucu planlarda sorunlu süreçler ve buna bağlı vatandaşların beklentileri vardı.

Son olarak kamuoyunda da yer alan Güzelyalı planları ile ilgili büyükşehir belediyemiz sorumluluğunda planlama çalışması ile ilgili 22 haziran salı günkü büyükşehir belediye meclisimizde konu gündeme geldi.

Bu kapsamda, Mudanya kısmı yapılaşma tespiti çalışması ile belediyemiz sorumluluğunda bulunan 1/5000 ölçekli Güzelyalı Nazım İmar Planı onaylandı.

Güzelyalı planlarına yönelik 2020 yılı sonunda Mudanya Belediyesi tarafından hazırlatılan revizyon 1/5000 ölçeklı nazım imar planı ve 1/1000 ölcekli uygulama imar planları ile ilgılı gereklı kararlar buyukşehir belediyemizce derhal alınarak planlar askıya çıkarıldı.

Askı itirazları sürecinde; 1/5000 ölçeklı nazım imar planları ile ilgili 200'ün üzerinde, belediyemize ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları ilgili 800'ün üzerinde Mudanya Belediyesi'ne itirazlar geldi.

Bu itirazlar ve olusan mağduriyetler göz önüne alınarak belediyemizce planların temel iptal sebebi olan Mudanya sahılıne ilişkin kısmı yapılaşma tespiti yapılmıştır.

Mahkeme kararının gerekçelerini gideren doğrultuda 1/5000 ölçekli nazım imar planı calısması yapılarak, 22 haziran salı günü büyükşehir belediye meclisimizde oy birliği ile kabul edildi.

Böylelikle mahkeme kararında bulunan iptal gerekçelerini ortadan kaldıran, vatandaşların yoğun itiraz ve mağduriyetlerini gideren, mahkemenin iptal kararı öncesindeki imar durumları ile örtüşen büyükşehir belediyemiz sorumluluğunda ki 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili çalışma tamamlanmış oldu.

Güzelyalı planları ile ilgili Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan üst ölçekli planla ilgili gerekli kararlar alınmış oldu.

Bu aşamadan itibaren bu plan ile uyumlu olacak şekilde 1/1000 ölçekli uygulama imar planının Mudanya belediyesi'nce hazırlanarak alınacak meclis kararı ile onaylanmak üzere büyükşehir belediyesi'ne gönderilmesi gerekiyor.

Yine vatandaşlarımız tarafından beklenen ve geçtiğimiz yıllarda birçok kez mahkeme tarafından iptal edilen çağrışan planları ile ilgili büyükşehir belediyemiz sorumluluğunda bulunan 1/5000 ölçekli nazım imar planı çalışmaları mahkeme kararları ve kurum görüşleri doğrultusunda hazırlanıyor, çalışmalar son aşamaya geldi.

Çağrışan planları ile ilgili kararın da ağustos 2021 meclisinde onaylanması hedefleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.24 19:38 - Son Güncellenme: 2021.06.24 19:54 - Kübra Coşar-pasif
A