Bursa'da güvenlik görevlileri isyanda!

Bursa'da güvenlik görevlileri isyanda!

Bursa'da Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Özel Hizmet Çalışanları Sendikası üyesi 45 güvenlik görevlisi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartılmak istendiklerini ileri sürdü.

2011.08.15 12:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
Bursa'da güvenlik görevlileri isyanda!

Tüm Özel Hizmet Çalışanları Sendikası'nda basın toplantısı düzenleyen bir grup güvenlik görevlisi, zor şartlarda, çoğu yasal hakları kullanamadan baskı altında çalıştıklarını ifade ettiler. Kendilerine gözdağı verilmek için sendika temsilcisi Musa Sancar'ın işten çıkartıldığını belirten işçiler, haklarını yasal yollarla arayacaklarını dile getirdiler.
    Tüm Özel Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Mali Sekreteri Bilal Köroğlu, güvenlik görevlilerinin, kanunun kendilerine tanıdığı hizmetler dışında çalıştırıldığını ve mesaileri dahil bir çok haklarının verilmediğini söyledi. Bir çok olumsuzluk sebebiyle çalışanların sendikalarına üye olmaya başladığını belirten Köroğlu, bunun üzerine işçileri korkutmak amacıyla bir arkadaşlarının işten çıkartıldığını ifade etti.

Köroğlu, şöyle konuştu:
    "Bugün burada, Yasemin Park Evleri Yönetimi'ne TCK'nın 118. Maddesine göre Anayasal suç işlediklerini sözlü ve yazılı olarak, işten çıkartılan Musa Sancar gıyabında gerekli hukuksal girişimleri başlattığımızı, takipçisi olacağımızı belirterek, sendika üyelerimizin işten çıkartılmasının durdurulmasını ve üyeliklerin engellenmemesini site yönetimine iletmek istiyoruz." 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.08.15 12:33 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A