Bursa'da Gülten Akın'ın edebiyattaki izleri ele alındı

Bursa'da Gülten Akın'ın edebiyattaki izleri ele alındı

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin "2021 Yılın Yazarı Gülten Akın" etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Edebiyatımızda İzler Etkiler" söyleşisine Şair Seyyidhan Kömürcü konuk oldu. Söyleşide Gülten Akın'ın bestelenmiş şiirlerini seslendiren sanatçı Evrim Özkaynak da katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

2021.10.20 09:36 - Son Güncellenme: 2021.10.20 09:44 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Gülten Akın'ın edebiyattaki izleri ele alındı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün "2021 Yılın Yazarı Gülten Akın" etkinlikleri, değerli konukları toplumun farklı kesimleri ile buluşturmaya devam ediyor. Yılın yazarı etkinlikleri çerçevesinde "Edebiyatımızda İzler Etkiler" isimli söyleşi, Görükle Mahallesi'nde yer alan Nilüfer Gençlik Evi'nde düzenlendi. Açık havada düzenlenen, şair Seyyidhan Kömürcü'nün konuk olduğu söyleşide, yazar ve şair Gülten Akın'ın yaşam öyküsünden anekdotlar paylaşılırken, Akın'ın Türk edebiyatına katkıları ele alındı.

Gülten Akın'ın, edebiyatımızdaki 'Toplumcu Gerçekçi' ve 'İkinci Yeni Şiir' kavramlarının ikisini de başarılı ve ezberleri bozacak biçimde işlediğini belirten Kömürcü, "O, toplumcu gerçekçiliği estetik boyutuyla ele alabilmiş ender edebiyatçılarımızdandır. Onun edebiyatı, bu akımların kafamızdaki izlenimini değiştiren bir yapıya sahiptir. Şiiri, yaptığı işler, yaşantısı çok büyüktür. Gülten Akın, okundukça da büyüyen bir şairdir" diye konuştu.

Gülten Akın'ın yaşamından kesitler anlatan Kömürcü, "Gülten Akın, Türkiye'de pek çok demokratik kitle örgütünün kuruluşu için çalışırken aynı zamanda da sahip olduğu eşsiz anlatım gücü ile Türk edebiyatına farklı türlerde metinler kazandırdı. Bu metinler halen güncelliğini de koruyor" dedi.

Yazar ve şair Gülten Akın'ın çok fazla bilinmeyen yönlerinden biri olan bestelenmiş şiirleri ile Türk müziğine olan katkıları da söyleşide konu edildi. Söyleşi sonunda, sanatçı Evrim Özkaynak da Gülten Akın'ın bestelenmiş şiirlerini seslendirdi. Özkaynak ayrıca söyleşiye katılanlar için bir sürpriz yaparak, kayıtlarını henüz yeni tamamladığı ve bir Gülten Akın şiiri olan "Gülerken yüzün" isimli şarkısını ilk defa seslendirdi. Söyleşiye katılanlar da müzik eşliğinde keyifli anlar yaşadı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.20 09:36 - Son Güncellenme: 2021.10.20 09:44 - Sevcan Sarıkaya
A