Bursa'da gören dönüp bir daha bakıyor! Ölmek üzereyken kurtardı, 10 yıldır peşinden bir an ayrılmıyor...

Bursa'da gören dönüp bir daha bakıyor! Ölmek üzereyken kurtardı, 10 yıldır peşinden bir an ayrılmıyor...

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı kırsal Fadıllı Mahallesi'nde yaşayan Süleyman Koçoğlu ile yıllar önce ölümün eşiğinden kurtardığı kaz arasında kurulan dostluk görenlerin ilgisini çekiyor. Yaklaşık 10 yıldır sahibinden bir an olsun ayrılmayan kaz, marketten kahvehaneye kadar gittiği her yerde Koçoğlu'na eşlik ediyor.

2026.07.12 10:23 - Son Güncellenme: 2026.07.12 10:43 - Bursa Bölge - İHA
A
Bursa'da gören dönüp bir daha bakıyor! Ölmek üzereyken kurtardı, 10 yıldır peşinden bir an ayrılmıyor...
02:52 Bursa'da gören dönüp bir daha bakıyor! Ölmek üzereyken kurtardı, 10 yıldır peşinden bir an ayrılmıyor...

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da gören dönüp bir daha bakıyor! Ölmek üzereyken kurtardı, 10 yıldır peşinden bir an ayrılmıyor...

Her şey yaklaşık 10 yıl önce komşusunun yaralı halde getirdiği bir kaz yavrusuyla başladı. Durumu oldukça ağır olan hayvan için çevresindekiler "Kesip köpeğe yedirin" önerisinde bulunsa da Süleyman Koçoğlu buna razı olmadı. Zeytinyağıyla yaralarını temizleyip bakımını üstlendiği kaz kısa sürede sağlığına kavuştu. O günden sonra ise ikili arasında sıra dışı bir bağ oluştu.

"Nereye gitsem peşimden geliyor"

Sadık dostuyla yaşadıklarını anlatan Süleyman Koçoğlu, kazın artık hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

"Komşumuz yaralı yavru kazı getirdiğinde ölmek üzereydi. Kesmeye kıyamadım. Eşimle birlikte yaralarını zeytinyağıyla tedavi ettik. İyileştikten sonra da beni hiç bırakmadı. Bakkala, markete, kahveye kadar her yere benimle geliyor. Kahvede otururken yanımda bekliyor. Sabah beni göremezse demir kapıya gagasıyla vurup uyandırıyor. İsmi yok ama 'bibi gel' dediğim anda yanıma koşuyor. Beni de oldukça kıskanıyor, yanıma kimseyi kolay kolay yaklaştırmıyor."

Kadınları kovalıyor, sahibine gözü gibi bakıyor

Süleyman Koçoğlu'nun oğlu İlker Koçoğlu da babası ile kaz arasındaki bağın yıllardır hiç değişmediğini belirterek ilginç bir özelliğine dikkat çekti.

"Babama gösterdiği bağlılık gerçekten bir köpeği aratmıyor. Sabah geç kalkarsa kapıya vurup onu uyandırıyor. En ilginç yanı ise erkeklere karşı sakin olması, kadınlara karşı ise oldukça agresif davranması. Annemi ve eşimi sürekli kovalıyor. Babamın yanından ise hiç ayrılmıyor."

Yıllar önce ölümden kurtarılan kaz ile sahibi arasında kurulan bu sıra dışı dostluk, Fadıllı Mahallesi'nde görenlerin yüzünü gülümsetirken, hayvan sevgisinin en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.07.12 10:23 - Son Güncellenme: 2026.07.12 10:43 - İHA
A