Bursa'da Gemlik zeytini festival ile dünyaya tanıtılıyor

Bursa'da Gemlik zeytini festival ile dünyaya tanıtılıyor

Bursa'da Gemlik'i ve dünyanın en kaliteli ve lezzetli sofralık zeytinini geniş kitlelere tanıtmak amacıyla düzenlenen Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi, Gemlik Kent Konseyi, Gemlik Ticaret Borsası ile Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla bu yıl altıncı kez gerçekleşiyor.

2021.09.08 10:29 - Son Güncellenme: 2021.09.08 10:32 - Bursa Bölge
A
Bursa'da Gemlik zeytini festival ile dünyaya tanıtılıyor

Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen Gemlik Zeytini Festivali, bu yıl üç gün sürecek programlarla Gemlik Zeytini'ni kitlelerle buluşturacak. Festivalde Gemlikli zeytin üreticileri ürünlerini tanıtacak, söyleşi, film gösterimleri, çocuk etkinlikleri, yarışmalar ve her gün ünlü sanatçıların katılacağı konserler ile Bursa ve çevresinden on binler Gemlik'e akacak.

Festival coşkusu üç gün sürecek

6. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, 10, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Festival programı şöyle olacak:

Festival, 10 Eylül 2021 Cuma, saat 16.00'da resmi açılış ve kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festival alanında stantların ziyaret edilmesinin ardından "Yerel Yönetimlerde Tarım Politikaları ve Kooperatifçilik" konulu söyleşi gerçekleşecek. Söyleşiye Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, CHP Genel Başkan Danışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal katılacak. Söyleşi 18.00'de Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde yapılacak. Saat 19.00'da festival alanında halk dansları gösterisi, ardından Karadenizli genç sanatçı Ekin Uzunlar konseri ile ilk gün tamamlanacak.

Festivalde ikinci gün, 11 Eylül Bursa ve Gemlik'in Kurtuluşu programları ile birlikte devam edecek. 09.30'da resmi tören düzenlenecek. Oyun ve çeşitli etkinlikler gün boyunca çocuklara keyifli anlar yaşatacak. 16.00'da Küçük Kumla köy meydanında "Zeytin Üretiminde Verimliliği Arttırmak" söyleşisi, aynı saatte Gemlik Amfitiyatro'da "Nermin Gül ile Zeytinli Tatlar Atölyesi", ardından 17.00'de Zeytinli Tatlar Yarışması, 18.00'de ise En Güzel Bahçe Yarışması Ödül Töreni gerçekleşecek. 19.00'da Zumba Gösterisi, 20.00'de Küçük Kumla Köy Meydanı'nda "Görevimiz Tatil film gösterimi" yapılacak. 21.00'de ise Festival İkinci gün ünlü rap müzik sanatçısı Ceza sahne alacak.

Festivalde üçüncü gün çocuk etkinlikleri, 16.00'da Umurbey meydanında Zeytinyağ Sabun Yapım Atölyesi ile başlayacak. 17.00'de Gemlik Amfitiyatro'da Suna Dumankaya ile "Doğal Olarak Güzelsiniz" programı gerçekleşecek. 19.30'da En Kaliteli Sofralık Zeytin Yarışması Ödül Töreni, 20.00'de Umurbey köy meydanında Görevimiz Tatil film gösterimi, 21.00'de Cengiz Kurtoğlu konseri ile festival sona erecek.

6. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali'nde tüm programlar tamamen ücretsiz ve herkesin katılımına açık olacak. Ayrıca festival alanı ve çevresinde sağlık tedbirleri üst düzey uygulanacak. Yurtiçi ve yurtdışından çeşitli konukların da katılacağı törende Gemlik ve Gemlik Zeytini, bir kez daha coşkulu bir festival ile tüm dünyaya tanıtılmış olacak.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.08 10:29 - Son Güncellenme: 2021.09.08 10:32 - Sevcan Sarıkaya
A