Bursa'da esnafa hibe desteği ve kira yardımı başvuruları başladı

Bursa'da esnafa hibe desteği ve kira yardımı başvuruları başladı

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Doğan Yılmaz, Covid-19 sürecinde esnaflara maddi destek sağlamak amacıyla başlatılan hibe desteği ve kira yardımı başvurusundan faydalanmak isteyen esnafların; TC kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemi üzerinden başvurabileceklerini duyurdu.

2021.01.08 16:11 - Son Güncellenme: 2021.01.08 16:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da esnafa hibe desteği ve kira yardımı başvuruları başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisinin ekonomik açıdan pek çok kesimi olumsuz etkilediğini ve devlet tarafından yapılan maddi desteklerin önem taşıdığını kaydeden BSMMMO Başkanı Doğan Yılmaz, esnaflara verilecek gelir kaybı hibe desteği ve kira yardımının detayları hakkında şunları söyledi: "Gelir kaybı desteği olarak, ticari kazançları basit usulde tespit edilenlere, vergiden muaf esnafa ve bunların dışında kalan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere aylık bin TL olmak üzere toplamda 3 bin TL hibe desteği sağlanacak. Gelir kaybı desteğinden faydalanabilecek gerçek kişilerin vergi sicil kayıtlarına göre esas faaliyetlerini yürüttükleri iş yerlerinin kira olması halinde, bu kişilere büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde aylık 750 TL olmak üzere üç aylık toplamda 2 bin 250 TL, diğer yerlerde aylık 500 TL olmak üzere toplamda bin 500 TL kira desteği verilecek. İş yeri kira bedelinin kira desteği tutarının altında olması durumunda ise iş yeri kira tutarı kadar kira desteği ödenecek."

DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI

Tebliğ kapsamında belirlenen şartları taşıyanların, TC kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabileceklerini hatırlatan BSMMMO Başkanı Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: "Kira yardımı ve hibe desteğinden, 14 Aralık'tan önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, Bakanlık tarafından belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ve gerçek kişi tacirler ile yine bu tarih itibarıyla esnaf ve sanatkarlar siciline kayıtlı vergiden muaf esnaflar faydalanabilecek. Bakanlıkça yapılan duyurudan sonra ticari faaliyetine yönelik ekonomik faaliyet tanım değişikliği yapanlar hibe desteğinden yararlanamayacak. Başvuruda bulunan tarafından başvuru ve eki taahhütname, elektronik ortamda onaylanacak. Başvuru sonuçları ise destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacak. Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak. Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet  aracılığı ile yürütülecek."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.08 16:11 - Son Güncellenme: 2021.01.08 16:12 - HABER MERKEZİ
A