Bursa'da erkek giyim sektörünün kalbi Nalbantoğlu Çarşısı'nda işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

Bursa'da erkek giyim sektörünün kalbi Nalbantoğlu Çarşısı'nda işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Nalbantoğlu Çarşısı, eskiden olduğu gibi günümüzde de erkek giyim sektöründe önemli bir yere sahip. Büyük alışveriş merkezlerinin açılmasıyla birlikte çarşıya olan ilginin azaldığını söyleyen esnaf, Nalbantoğlu Çarşısı'nın eski hareketli günlerini özlüyor. Esnaf Sedat Batmaz, "Nalbantoğlu Çarşısı, 2000'li yıllarda Türkiye'nin en pahalı, en güzel caddesiydi. İstanbul'un Nişantaşı semtinden bile daha pahalıydı, ama şu an öyle değil. İnsanların tercih edeceği pasta dilimleri çoğaldı. Eskiden çok müşterimiz olurdu. Şimdi sektör genişledi. Neredeyse bakkallar bile erkek giyim satacak" dedi.

2021.08.27 08:09 - Son Güncellenme: 2021.08.27 09:41 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da erkek giyim sektörünün kalbi Nalbantoğlu Çarşısı'nda işler ne durumda? (ÖZEL HABER)
05:32 Bursa'da erkek giyim sektörünün kalbi Nalbantoğlu Çarşısı'nda işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da erkek giyim sektörünün kalbi Nalbantoğlu Çarşısı'nda işler ne durumda? (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Erkek giyim dükkanlarının yoğunlukta olduğu bir sokak olarak bilinen Nalbantoğlu Çarşısı'nda; erkek spor kıyafetlerinden, klasik takım elbiselere varana kadar hemen hemen her şey satılıyor.

Çarşının değişmeyen bir yönü ise, daimi müşterilerinin olması.



''NALBANTOĞLU ÇARŞISI, 2000'Lİ YILLARDA TÜRKİYE'NİN EN PAHALI, EN GÜZEL CADDESİYDİ''

Esnaf Sedat Batmaz, "Yaklaşık 38 yıldır Nalbantoğlu Çarşısı'nda esnaflık yapıyorum. Nalbantoğlu Çarşısı, 2000'li yıllarda Türkiye'nin en pahalı, en güzel caddesiydi. İstanbul'un Nişantaşı semtinden bile daha pahalıydı, ama şu an öyle değil. Bugün bakıldığında, her yere mağaza açıldı. İnsanların tercih edeceği pasta dilimleri çoğaldı. Pandemi bizim için çok büyük bir sıkıntıydı. Neredeyse iki yıl iş yapmadık. Neyse ki şu an işlerimiz güzel gidiyor. Eskiden çok müşterimiz olurdu. Şimdi sektör genişledi. Neredeyse bakkallar bile erkek giyim satacak. Nalbantoğlu Çarşısı Bursa'da; erkek giyim dükkanlarının yoğunlukta olduğu bir sokak olarak biliniyor. Biz de erkek giyim üzerine marka ürünler satıyoruz. Bu sene keten kumaşından üretilen ürünler daha ön plana çıkıyor. Spor kıyafetlerin satıldığı dükkanımızdaki ürünleri cüzi bir fiyata satıyoruz. Diğer dükkanımızda ise yurt dışından ithal ettiğimiz ürünler var. Onların fiyatları vatandaşa biraz daha pahalı gelebilir. Gelen zamlarla birlikte İstanbul'dan kışlık malı nasıl alacağız diye kara kara düşünüyoruz" dedi.



''NALBANTOĞLU ÇARŞISI HALA BİR SOKAK STATÜSÜNDE GÖZÜKÜYOR''

Esnaf Yunus Durgun, "Pandemiden sonra biraz hareketlilik oldu, ama bu hareketlilik kalıcı mı bilmiyoruz. Bu kalıcılık için çarşının daha fazla tanınması gerekiyor. Biz elimizden geldiği kadarıyla kendi imkanlarımızla Nalbantoğlu Çarşısı'nı tanıtmaya çalışıyoruz. Buraya, sadece bilen insanlar geliyor. Nalbantoğlu Çarşısı hala bir sokak statüsünde gözüküyor. Burasının bir çarşı olduğunun belirtilmesi gerekiyor. İnsanlar pandemiden sonra giyim konusunda daha çok rahat kıyafetleri tercih etmeye başladı. Tekrardan kısıtlamalar yaşanmazsa işlerimizde şu an iyi ilerliyoruz. Yine bu süreçte imalathaneler tam çalışmadığı için tedarikte sıkıntılarımız oldu. Yapılan zamların neye göre yapıldığını ben de anlayamıyorum. Maliyetlerin arttığını söylüyorlar. Bu artış bize yansıtılıyor, ama biz müşterilerimize bu zammı yansıtamıyoruz. Müşterinin bu zam süreçlerinden haberi bile yok. Bu yıl tişört ve gömleklerde oversize dediğimiz bol kesim modeller, pantolonlarda ise dar kalıplar daha çok tercih ediliyor" dedi.



 ''BU ÇARŞININ KENDİ MÜŞTERİSİ VAR''

Bir diğer esnaf Oğuzhan Karaca ise, "Nalbantoğlu Çarşısı şu an bitmiş. Ben eskiden bu çarşının müşterisiydim. Şimdi burada işletmecilik yapıyorum. Pandemi sürecinde dükkanlarımızın kapanması bizi çok etkiledi. Esnaf kan ağlıyor, eski günlerimizi özlüyoruz. Nalbantoğlu Çarşısı eski bir çarşı olduğu için Bursalılar tarafından biliniyor. Bu çarşının kendi müşterisi var. Burası çok eski bir çarşı olduğu için gelen yine gelir mantığında düşünüyorlar. Bu yıl erkek giyimde bol, salaş modeller daha çok tercih ediliyor. Yeni gelen yüzde 30 oranında zamla birlikte fiyatlarımız 90-120 lira arasında değişiyor. Bize zam gelince, biz de ürünlere o zammı yansıtmak durumunda kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.27 08:09 - Son Güncellenme: 2021.08.27 09:41 - HABER MERKEZİ
A