BURSA'DA EN ŞANSLI PATLAMA

BURSA'DA EN ŞANSLI PATLAMA

Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, Tabakhaneler bölgesinde bulunan yeni sıcak su kuyusunda meydana gelen patlamanın ardından Türkiye'nin birçok yerinden iş birliği teklifleri aldıklarını söyledi.

2011.02.24 13:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BURSA'DA EN ŞANSLI PATLAMA

Bursa Valilği öncülüğünde İl Özel İdaresi Jeotermal A.Ş. koordinatörlüğünde başlatılan termal su projeleri en verimli dönemini yaşıyor. Projeye şimdiye kadar 5 milyon dolar para harcadıklarını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, saniyede toplam 300 litrelik termal su hacmine sahip olduklarının altını çizdi. Mevcut otellerin yaklaşık saniyede 25 litre termal su kullandığını hatırlatan Avcı, şu anda inşaatı devam eden 12 otelin de saniyede 150 litrelik sıcak su talep ettiğini bildirdi.
Tabakhaneler, Kültürpark ve Soğanlı bölgelerindeki kuyulardan çıkartılan suların en doğru bir şekilde ve israf edilmeden kullanılacağının kaydeden Avcı, "Birçok hastalığa iyi gelen termal su alanında en verimli dönemi yaşıyoruz. Bursa'yı 1960'lı yıllardaki haline geri getiriyoruz. Minarel bakımından sular çok zengin. Tabakhaneler bölgesinde açılan kuyudan çıkan suyun bir litresinde bin 399 miligram mineral var. İşletmecilerin projede bazı kaygıları vardı. Valimizin desteğiyle biz bu işin üstüne gittik. Çok iyi neticeler aldık. Mevcut otellerin kullandığı suların azalması durumunda kendilerine yeni elde ettiğimiz daha kaliteli sularla takviye yapmamız söz konusu. Bu şekilde bir karar aldık" dedi.
PATLAMA PİYANGOSU
Şimdiye kadar jeotermal alanında yapılan projelerin tutarının 5 milyon dolar olduğunu ifade eden Avcı, geçtiğimiz günlerde Tabakhaneler'de yaptıkları incelemeler esnasında meydana gelen patlamanın Türkiye genelinde talepleri artırdığına dikkati çekti. 'Reklamın iyisi kötüsü olmaz' diyen Avcı, "Bunun ötesinde tarım alanında da ciddi talepler var. Hiç para harcamadan termal suyumuzun reklamını yaptık. Daha farklı teklifler gelebileceğini düşünüyoruz. Bu proje çiftçiyi de sevindirecek" şeklinde konuştu.
Bursa'da termal turizm için gerekli su miktarına ulaştıklarının altını çizen Avcı, "Termal şehir dendiğinde ilk akla gelecek şehir Bursa olacak" ifadelerini kullandı.
Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kelam Demirel, Jeotermal A.Ş. Genel Müdür Hasan Aydın, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Er de katıldı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.02.24 13:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A