Bursa'da "Ekonomiye Değer Katanlar" ödüllendirildi

Bursa'da "Ekonomiye Değer Katanlar" ödüllendirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 46.'sı düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar 2019 Ödül Töreni" TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katılımıyla gerçekleştirildi.

2019.12.06 21:48 - Son Güncellenme: 2019.12.06 22:48 - Bursa Bölge
A
Bursa'da "Ekonomiye Değer Katanlar" ödüllendirildi
07:30 Bursa'da "Ekonomiye Değer Katanlar" ödüllendirildi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da "Ekonomiye Değer Katanlar" ödüllendirildi

EZGİ KAYI - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Bursa ekonomisinin gurur gecesinde 7 ayrı kategoride 60'tan fazla ödül sahiplerini buldu.

İhracat, sektör liderleri ve vergide zirvede yer alan kurum ve kuruluşların ödüllendirildiği gece odanın hizmet binasında gerçekleştirildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da katıldığı geceye siyasi partilerden birçok milletvekiliyle, iş dünyasından çok sayıda isim katılım gösterdi.  

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, yaptığı açılış konuşmasında; "Dünyada bütün ekonomik faaliyetler bilgi temelli gerçekleşiyor, geçmişte petrol ve yeraltı zenginliğine sahip olanlar gücü elinde tutarken artık bilgi sahibi olan ve onu ticarileştiren güçlü oluyor. Biz de teknoloji temelli ekonomik faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. 46.'sını düzenlediğimiz bu törende bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu ve ödül alacak firmaları tebrik etti. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da "Her yıl yeni bir coşku ve heyecanla gerçekleştiğimiz bu ödül törenini bu yıl 46. kez düzenliyoruz, özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Bursa büyürse Türkiye büyür inancıyla omuz omuza çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz. Global pazarlar bile daralırken, ülke olarak karşılaştığımız iç ve dış tehditlere rağmen adım adım büyümeye devam ediyoruz, her zorluk bizim için yeni bir sıçramanın vesilesi oluyor. Türkiye artık dış mihrakların yönlendirmeleriyle rotasından çıkacak ülke olma durumundan çıktı, sanayi bunda büyük rol oynuyor.  BTSO olarak rol model projelerimizin sayısı şu an 40. Büyüme hedefimiz doğrultusunda ilk kez bizim hayata geçirdiğimiz  birçok proje var, ilklere imza atmaya devam ediyoruz. TEKNOSAB ile ülkemizin sanayi dönüşümünün en güçlü adımlarını attık, Bursa'mızın bölgemizde, ülkemizin ise dünyada hak ettiği konuma ulaşması için ortak ideallerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Bursa, ülke ekonomisinin gelişimi ve yeni ivmeler kazanılması için aktif destek veren bir şehrimiz, son verilere göre ithalat ve ihracat rakamlarıyla dış ticaret fazlası veren bir şehrimiz, ümit ediyorum ki önümüzdeki süreçte de zor koşullara rağmen ulusal ve uluslararası başarılara imza atacaksınız, Bursa ekonomisine can veren siz değerli iş adamlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu; yaptığı konuşmada "Bursa her yönüyle müstesna bir kentimiz, çok sayıda sektörel çalışmalarıyla ülkemizin kalkınmasına oldukça katkı sağlayan bir şehrimiz, daha nice başarılarda birlik olma dilekleriyle hepinizi selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise "Geleneksel olarak her yıl düzenlenen bu programa, bu yıl teşrifleriyle bizi onurlandıran meclis başkanımıza teşekkür ediyoruz, Bursa sürekli büyümekte ve gelişmekte olan bir şehrimiz. Gelişmemizde emeği olan herkese tek tek teşekkür ediyorum, ödül almaya hak kazanan firmalarımızı da gönülden tebrik ediyorum" dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da; "Her birimizin ürettiği artı değerlerin bütünü ülkemize yarar sağlıyor, ben vatanını en çok seven kişinin görevini en iyi yapan kişi olduğunu inanıyorum, hepimiz işimizi iyi yapsak sorun olmayacağını düşünüyorum. Bu durum her alanda böyledir. BTSO başkanımız değişen dünyaya temas etti, stratejik bakış açısıyla süreçle ilgilendi değişimi kokladı. İnsanlık tarihinde çok önemli dönüm noktalarına başlangıç olan olaylar var örneğin aletlerle tarım yapılması bir tarım devrimi gerçekleşti bu büyük yapıları ve devletleri ortaya çıkardı sonra sanayi devrimiyle ekonomik ve siyasi sitemler değişti, çok zamanlar geçti bilgi çağına geldik küreselleştik, teknolojiyi kullanmaya çekinen kişilerin torunları bugün dünyanın öbür ucundan hisse senedi alıp satarak iş yapıyor, kısa zamanda jenerasyonlar arası büyük farklar oluştu. Bu değişim sadece ekonomiyi değiştirmez her alana etki eder, bu değişimi iyi takip etmek gerek yeni bir dünyanın başlangıcındayız bu dönemde Türkiye'nin yeni kurulacak dünyada aktif bir aktör olmak için kendini yeniden şekillendirmesi gerek" açıklamasını yaptı.

"Tarihimize kaynaklık ederek Osmanlı için kurucu değer eden bu şehirde ekonomimize değer katan çok sayıda iş insanımızın bulunması önemlidir" diyen Şentop, "Girişimcilerimizin tamamını tebrik ederim. Hepimiz sorumluluk sahibi insanlarız. Geceye gelen bütün kardeşlerimizin görevleri var. Her birimizin ürettiği artı değerler ülkemizin ortak hasılatının değeri oluyor. Ben vatanını, milletini en çok seven kişinin görevini en iyi yapan kişi olduğunu düşünüyorum. Gerçekten herkes işini iyi yapsa nasıl sorun yaşayabiliriz. Üstlendiğimiz sorumluluklar bizim onurumuzdur. Biz biraz hızlı milletiz. Ama istikrarı sabırla aynı noktayı vurmuyoruz. Zamanın ruhu diye bir şey var, ama işin de ruhu var" dedi.

Ülkemize saldırıların hepsi millete ve ülkeye karşı yapıldığını dile getiren Şentop, "Arkasındakiler arsızca susmaya devam etsinler. Bu millet Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde cevabını veriyor, vermeye devam edecektir. Haksızlığa karşı çıkma ve zayıflıktan yana olma durumları bugünde işlemektedir. Türkiye, Türkiye'den büyüktür. Bu gerçeği Türkiye dışına çıkınca daha iyi anlıyorlar. Her yerde bir huzursuzluk, kaotik ortam var. NATO, toplantısını izlediniz. Liderimiz Erdoğan, gerçekleri zirvede eksiksiz yansıttı" açıklamasını yaptı.

İnsanlık tarihinde çok önemli dönüm noktaları olduğuna değinen Şentop, şu açıklamayı yaptı:
"Çok basit olarak, aletlerle tarım yapılmaya başlanmasından sonra bir tarım devrimi gerçekleşmiştir. Bu siyasi ve ekonomik yapıları etkilemiştir. Sanayi devremi ile beraber ekonomik ve siyasi krizlerle imparatorlukla sona ermiştir. 20. yüzyılın son çeyreğinden sonra bilgi, teknoloji çağı yaşanıyor. Küreselleşme dediğimizde bir çok şeyi küreselleştiğini görüyoruz. Bugün dünyanın her hangi bir yerinde gerçekleşen olay herkes tarafından biliniyor, takip ediliyor."

"Türkiye kendisini yeniden inşa etmesi gerekiyordu"
"Yeni bir dünyanın başlangıcındayız" diyen Şentop, "Bu dönemde Türkiye'nin kendini yeniden inşa etmesi gerekiyordu. Türkiye Hükümet Sistemini bu yönde yaptı. Üzerinden daha 1.5 yıl geçti. Sadece kanun değişiklikleri ile sistem oluşamaz. Türkiye'nin çok kısa zamana ihtiyacı var. Buda zaruretti. Dünyada da benzer anlayışlar var. Parlamenter sistemde örnek gösterilen Hollanda vardı. Ama Hollanda son seçimden sonra uzun süre hükümet kuramadı. Almanya'da bu sıkıntıyı yaşadı. Bu hükümet sistemi eski. Milletin, halkın doğrudan hükümetin seçmesine olanak vermiyor. Parlamentoyu seçiyorsunuz, hükümet oradan çıkıyor. Dışarıdan parlamento içerisine müdahale edildiği zaman hükümetler düşüyor."

"Türkiye genç bir nüfusa sahip"
Demokratik dengelerin dünyada çok değiştiğini dile getiren Şentop, "1750 yılından 1950 yılına kadar nüfus dengesi statik. Bu yıllarda dünya nüfusunun yüzde 20'si Avrupa'da yaşıyor. Arkasından Avrupa'da sanayi devrimi, modern çağ gerçekleşiyor. Yüzde 9 ile 13 arası Afrika'da yaşıyor. Yüzde 55'i Asya'da yaşıyor. 1950'den günümüze geldiğimizde Avrupa'da dünya nüfusunun yüzde 10'u yaşıyor. Buna karşılık Afrika yüzde 20, Asya yüzde 50 ile 55 arasında gidiyor. Önümüzdeki 50 yılda Avrupa yüzde 5'e düşecek. Afrika yüzde 40'lara çıkacak ve Asya yüzde 40'lara ineceği öngörülüyor. Nüfus, dengesi değişikliği bütün coğrafyaları etkileyecek. Bütün insanlığın huzuru, bütün insanlığın huzur içerisinde yaşamasına bağlı. Bu anlayışa dünya, kanlı bir yüzyıllardan sonra gelmek zorunda. Yeni bir dünya düzenine doğru yol alıyoruz. 50 yıl sonra dünyada hangi ülkelerin esamesi okunacak. Türkiye, bu isimlerin arasında sayılıyor. Türkiye, genç bir nüfusa sahip. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zaman söylüyor, en az 3 çocuğun çok büyük önemi var. Avrupa yüzde 5'e düştükten sonra mevcut durumunu sürdürmek için genç dinamik nüfusa ihtiyacı var" açıklamasında bulundu.

"Ümitsizliğe düşmeden, vazifemizi doğru şekilde yaparak Türkiye'yi büyüteceğiz"
Türkiye'nin ekonomisinin, dünyanın güçlü ekonomileri arasında olduğunu vurgulayan Şentop, "İçimizde yaşanan günlerinin sıkıntılarını, olumsuzluklarını geleceğe bakarak çökertmeliyiz. Bunların üstesinden geleceğiz. Türkiye'nin gücüne ve geleceğine inanmalıyız. Tarihin akışının uzadığı günlerden geçiyoruz. Dünyanın yeniden şekilleneceği durumun başındayız. Türkiye en önemli aktörlerden biri olacak. Ümitsizliğe düşmeden, vazifemizi doğru şekilde yaparak Türkiye'yi büyüteceğiz. Bu yürüyüşümüzden her birimizin kendi sahasında attığımız adımlar tartışılmaz. Ekonomik olarak küçülmemizi isteyenler, kendileri küçülecekler. Parçalanmamızı bekleyenler, edebiyata kadar bekleyeceklerdir. Yalnız Anadolu'daki köklerimiz değil Asya, Afrika ve Avrupa'daki izlerimiz dostlarımızı sevindirecek, düşmanlarımızı kahredecektir. Mazi ve istikbal bizim emanetimizdir. Bunları gençlerimizin kollarına bırakmak asli görevimizdir" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Şentop'un açıklamalarının ardında farklı dallarda ödül kazanan firmalara ödülleri verildi.

Törene katılan TFF Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de firmalara ödül verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.12.06 21:48 - Son Güncellenme: 2019.12.06 22:48 - Yaman Kaya
A