Bursa'da ekmek neden 2 lira oldu! (ÖZEL HABER)

Bursa'da ekmek neden 2 lira oldu! (ÖZEL HABER)

Bursa'da ekmeğe zam geldi. Ekmeğin gramajı 20 gram yükseltilirken, fiyatı da 1 buçuk liradan 2 liraya çekildi. Bursalı vatandaşlarsa bu duruma tepkisiz kalmadı. Temel gıda ihtiyaçlarının en başında ekmeğin gelmesi bu sıralar gelen zamlarla daha da tepki çeker hale geldi.

2021.10.21 08:29 - Son Güncellenme: 2021.10.21 08:43 - Bursa Bölge
A
Bursa'da ekmek neden 2 lira oldu! (ÖZEL HABER)
03:43 Bursa'da ekmek neden 2 lira oldu! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da ekmek neden 2 lira oldu! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Bursa'da fırın, market ve büfelerde 1 buçuk liraya satılan 210 gramlık ekmeğin gramajı 230'a yükseltilirken, fiyatı da 2 liraya çıkartıldı.

''BENİM ÇOCUKLARIM BANA YARDIM ETMESE, BEN AÇ KALIRIM''

Pazar alışverişinden dönen bir vatandaş, "Belediye halk ekmeğine zam yaptı. Fırınlar neden ekmeğe zam yapmasın? Ekmeği 1 lira 75 kuruştan, 2 liraya çıkartıyorlarsa devletin fırınlara söz söyleme hakkı yok. Belediye kim için var? Halk için var. Benim emekli maaşım son üç ayda yarı yarıya düştü. Eskiden aldığım maaşla ucu ucuna geçinirken, şimdi 15 gün zor geçiniyorum. Benim çocuklarım bana yardım etmese, ben aç kalırım. Belediyenin ekmeği 1 liradan fazla fiyata satmaması lazım. Ben iki kişi yaşıyorum, iki ekmek aldım. 4 lira ödedim. Ekmeğin gramajıyla da oynuyorlar. Ne yaptıklarını anlayamıyoruz" derken ekmeğe zam geldiğini ekmek aldığı sırada öğrenen bir vatandaş, "Zam gelmesi iyi değil, ama ne yapacağız alacağız mecbur. Ben 2 tane tekli 1 tanede mayalı ekmeğe toplamda 12 lira para ödedim. Ekmeğe daha fazla zam gelir mi, bilemem. Bu durum bizim elimizde değil" dedi.

''ERZURUM'DA EKMEK 1 BUÇUK LİRA, BURSA'DA 2 LİRA''

Fiyatların şehirlere göre değişiklik gösterdiğini belirten bir vatandaşsa "Erzurum'da ekmek 1 buçuk lira, Bursa'da 2 lira. Nasıl oluyor bu? Orada da bir çuval un 200 lira burada da öyle. Orada çalışan da asgari ücretle geçiniyor, burada çalışan da. Millet alsın evinde kendi ekmeği kendi pişirsin. İnsanlar evlerinde hamur yoğurup ekmek yapamam dediği sürece bu iş böyle devam eder.  Küçücük ekmek, çocuğun eline veriyorsun bitiyor. Sonra birde yemeğin şişmanlarsınız diyorlar" şeklinde konuştu.

''600 KİŞİ TEREYAĞI İLE BAL YERKEN GERİSİ AÇ KALIYOR''

Sadece ekmeğe değil çoğu şeye zam geldiğini söyleyen başka bir vatandaş, "Başımızdaki zihniyet Türkiye'yi uçuracaktı fiyatları uçurdu. Hem yerel hem de genel anlamda ülke tüccar zihniyetiyle yönetiliyor. Dolar yine artmış. İğneden ipliğe zam geliyor. Ekmek, temel gıda maddesi şu an en fazla 1 lira 25 kuruş olması lazım. Besaş ekmeğini belediye üretiyor. Belediyenin fazla kar gütmemesi gerekiyor. Besaş ekmeği fırında satılan ekmeklerden daha pahalı oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Bu gidişle ekmeğe daha da zam gelecektir" şeklinde konuşurken yapılan zamlardan yakınan bir vatandaşsa ''Önceden iki ekmek alıyorduk, yetiyordu. Şimdi gramajıyla oynadılar yetmiyor, dört ekmek alıyorum. 25 kuruş zam gelmiş. Bu durumdan memnun değilim. Ben devlet memuruyum, el insaf. Günah bana yapılan zamma. Kendileri her şeye yüzde 30 zam yapıp, bizim maaşlarımıza yüzde 5 zam yapıyorlar. Allahtan korkmuyorlar mı? Un çuvalı olmuş 220 lira. Nereden tutsanız boş. Yediler içtiler, hor geçtiler. 600 kişi tereyağı ile bal yerken gerisi aç kalıyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.10.21 08:29 - Son Güncellenme: 2021.10.21 08:43 - Eslem Ersen-pasif
A