Bursa'da düzenlenen 'Erasmusic' projesi büyük ilgile karşılaştı

Bursa'da düzenlenen 'Erasmusic' projesi büyük ilgile karşılaştı

Gemlik Kaymakamlığı Avrupa Birliği projeleri kapsamında düzenlediği 'Erasmusic' projesi, katılanlar tarafından büyük beğeni ve ilgiyle karşılaştı.

2019.04.13 18:39 - Son Güncellenme: 2019.04.13 18:40 - Bursa Bölge
A
Bursa'da düzenlenen 'Erasmusic' projesi büyük ilgile karşılaştı

Toplam 6 ülkeden 41 gencin birlikte halk ezgilerini sergilediği konserde Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da sazıyla "leylim ley" şarkısına eşlik etti.

Konser çalışmalarına 1 Nisan'dan itibaren başlandığını belirten proje sorumlusu İsmail Çağlar, proje kapsamında tüm ülkelerin kendi müzik aletlerini tanıttığını kaydetti. Kısa bir sürede hazırlanan konser öncesi heyecanlı olduklarını ifade eden Çağlar, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da, bütün seçim kampanyası sürecinde barışa vurgu yaptıklarını ve en büyük projelerinin vatandaşı barıştırmak olduğunu ifade ederek, "Biz seçim dönemi boyunca bu kenti barıştıracağız dedik. Gençlere imkân verildiği anda çok şeyi başarabilirler.

Biz Gemlik'in barış ve huzurun yanı sıra kültür ve sanatın da kenti olarak anılmasını istiyoruz. Bu proje ile çok güzel bir başlangıç yaptık. Gemlik'te çok yetenekli gençlerimiz var. Bu gençleri de kültür sanat faaliyetlerine katılmasını sağlayarak, kötü alışkanlıklardan uzak durması için çalışmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

Başkan Sertaslan, kültür-sanat faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini de sözlerine ekledi. Gemlik Kaymakamı Kemal İnan da programda emeği geçenlere teşekkür ederek müzisyen gençlere başarılar diledi. Konuşmaların ardından 6 ülkeden gelen 41 genç birbirinden güzel 13 farklı eseri Gemlikli sanatseverler için seslendirdi. Etkinlik sonunda ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yeniden sazı eline alarak gençlere eşlik etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.04.13 18:39 - Son Güncellenme: 2019.04.13 18:40 - Yasin Yüksel
A