Bursa'da doğayı katleden fabrikanın adı belli oldu! (ÖZEL HABER)

Bursa'da doğayı katleden fabrikanın adı belli oldu! (ÖZEL HABER)

Manyas Gölü'nden doğan Bursa Karacabey'e kadar uzanan Kara Dere'de binlerce balık telef oldu. İddiaya göre balık ölümleri bölgeye yakın bir maya fabrikasının atık suyundan kaynaklanıyor. DOĞADER Genel Sekreteri Sedat Güler, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, "Bölge halkının iddiasına göre Manyas gölünden gelen Kara dere üzerindeki Mauri Maya fabrikasının, arıtmadan dereye boşalttığı kimyevi maddeler balık katliamlarını başlatmış" dedi.

2019.11.13 14:39 - Son Güncellenme: 2019.11.13 14:40 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da doğayı katleden fabrikanın adı belli oldu! (ÖZEL HABER)
06:53 Bursa'da bir çevre felaketi daha! Kara Dere'de binlerce balık öldü

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da bir çevre felaketi daha! Kara Dere'de binlerce balık öldü

Manyas Gölü'nden doğan ve 17 köyden geçerek Marmara Denizi'ne ulaşan Kara Dere'de binlerce balık öldü. Yüzlerce balığın nefes almak için suyun üstüne çıktığı ve dakikalar sonra öldüğü kameralara yansıdı. Bölge halkı 30 yıldır belirli dönemlerde bu ölümlerin yaşandığını belirtirken, çevreye yayılan koku da vatandaşları rahatsız ve tedirgin ediyor. Yaklaşık 1 hafta önce de Susurluk Çayı'nda balık ölümleri yaşanmış, yetkililer inceleme başlatmıştı.

DOĞADER Genel Sekreteri Sedat Güler, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada, "Karacabey'de su kirliliği ve balık ölümleri hala devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Susurluk çayında tekrar başlayan balık ölümlerinin ardından, gelen başka bir ihbar sonucu DOĞADER Bursa merkez ve Karacabey temsilcileri olarak, Sultaniye köyü halkı ile birlikte bölgedeydik. Bölge halkının iddiasına göre Manyas gölünden gelen Kara Dere üzerindeki Mauri Maya fabrikasının, arıtmadan dereye boşalttığı kimyevi maddeler balık katliamlarını başlatmış. Biz DOĞADER olarak ''Artık yeter'' diyoruz .Derhal Bursa ve Balıkesir Valiliği, il çevre ve tarım müdürlüğü yetkililerini görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Kara dere ve Susurluk çayına kimyasal atıkları boşaltan tesislere ağır yaptırım ve ceza uygulansın" ifadelerini kullandı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.11.13 14:39 - Son Güncellenme: 2019.11.13 14:40 - HABER MERKEZİ
A