Bursa'da devlet sanatçısının heykelini seneler sonra müstehcen buldular!

Bursa'da devlet sanatçısının heykelini seneler sonra müstehcen buldular!

Ukraynalı devlet sanatçısı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından 5 yıl önce yapılıp Bursa'da bir kütüphanenin bahçesine dikilen Adem-Havva heykeli seneler sonra müstehcen olduğu gerekçesiyle tartışmaya sebep oldu. AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, "Heykelin kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Nilüferli kadınlarsa, "AKP'nin bakanlarının son zamanlardaki insanım diyen herkesi rencide eden, insanlığından utandıran çocuk tacizi ve tecavüzüyle ilgili açıklamaları böyle mesnetsiz bir eylem ile gündemden düşürülmeye çalışılmaktadır" açıklamasını yaptı.

2016.04.14 17:46 - Son Güncellenme: 2016.04.14 19:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da devlet sanatçısının heykelini seneler sonra müstehcen buldular!
07:40 Bursa'da devlet sanatçısının heykelini seneler sonra müstehcen buldular!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da devlet sanatçısının heykelini seneler sonra müstehcen buldular!

Ukrayna devlet sanatçısı 56 yaşındaki heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav'ın 5 yıl önce Adem ile Havva'yı tasvir ederek yaptığı heykel düzenlenen bir heykel sempozyumunda ödül almaya hak kazandı. Bunun üzerine Nilüfer Üçevler Kütüphanesi'nin bahçesinde bulunan heykelin önüne bir tabela çakıldı. Ukraynalı heykeltıraşın ismi ile Adem Havva yazılı tabelayı gören AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, seneler sonra heykelin müstehcen olduğunu iddia etti.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, beraberinde bir grupla heykel önünde toplanarak heykelin kaldırılmasını talep etti. Çolak, "Bizleri manevi açıdan yaralayan böyle bir heykel belki Ukrayna'da tepki görmez, ama Türkiye'de fazlasıyla görür. Heykel parktan kaldırılana kadar protestolarımız devam edecek" dedi.

Heykelin önüne tabelalar konana kadar geçen 5 yılda vatandaşların bu heykelin neyi tasvir ettiğini anlamadığını belirten Çolak, "Bu yazıyı buraya koymasalar belki bu heykel bir şey ifade etmeyecek. Ancak siz buraya Adem Havva yazarsanız, bu bizim inanç davamıza külliyen hakaret eden bir davranış olur. Biz bunu şimdi fark ettik, ama zaman geçmiş değil. Çağrıda bulunuyorum, gelsin belediye başkanı, lütfen bunu buradan kaldırsın" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Sizce bu heykel müstehcen mi?" diye sorması üzerine Çolak, "Müstehcenlikten ziyade, bizim dinimizde peygamberler resmedilmez. Resme, heykele dökülemez. Bizim yetiştiğimiz kültür bunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapıldığı sırada heykelin diğer cephesinde toplanan Nilüfer Kent Konseyi üyeleri heykelin kaldırılmak istenmesini protesto etti. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Şükran Kılıç, "Biz aşktan, özgürlükten, demokrasiden ve sanattan yanayız. Bu heykel yeni bir heykel değildir. 2011 yılında yerleştirilmiştir. Bu zihniyeti anlamıyoruz. AKP'nin bakanlarının son zamanlardaki insanım diyen herkesi rencide eden, insanlığından utandıran çocuk tacizi ve tecavüzüyle ilgili açıklamaları böyle mesnetsiz bir eylem ile gündemden düşürülmeye çalışılmaktadır. Siz taşlara, sanata, kadınların etek boylarına bakmayın artık! Siz tecavüzcülerin yanında olmayın artık. Gidip, işinizi yapın. Ülkenin çocuklarını ve kadınlarını tacizden, tecavüzden ve öldürülmekten kurataracak yasalar hazırlayın" diye konuştu.

Her iki grup da basın açıklamalarının ardından bölgeden ayrıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.04.14 17:46 - Son Güncellenme: 2016.04.14 19:17 - HABER MERKEZİ
A