Bursa'da devlet okullarından fahiş para talebi! (ÖZEL HABER)

Bursa'da devlet okullarından fahiş para talebi! (ÖZEL HABER)

Bursa'daki bazı devlet okullarının kayıt ücreti adı altında velilerden yüksek tutarda para talep etmesi, vatandaşların büyük tepkisini çekiyor! Yaklaşık 10-15 bin lira civarında talepte bulunan okulların olduğu biliniyor. Bu durumun suç ve yasak olduğunu vurgulayan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy olası durumda velilerin okul adına suç duyurusunda bulunması gerektiğinin altını çiziyor.

2021.09.16 08:29 - Son Güncellenme: 2021.09.16 09:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da devlet okullarından fahiş para talebi! (ÖZEL HABER)
02:48 Bursa'da devlet okullarından fahiş para talebi! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da devlet okullarından fahiş para talebi! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Bursa'da okulların açılmasına karşın kayıt sancısı sürüyor...

Sınıflardaki kontenjan doluluğu bir yana, bazı okullar kendi giderleri için velilerden farklı miktarlarda para talebinde bulunuyor.

Son olarak iddiaya göre Yıldırım ilçesindeki Setbaşı Ortaokulu'nda kayıt için öğrenci başına 5 bin lira talep edildi.

''BURSA'DA VELİLERDEN 10-15 BİN LİRA CİVARINDA PARA TALEP EDİLDİĞİ SÖYLENİLİYOR''

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Okullar, kayıt adı altında velilerden hiçbir şekilde para talep edemez. Bu bir suçtur ve yasaktır. Neden yaz tatili sonunda, özellikle okulların açıldığı bu dönemde veliler okullara böyle bir bağış yapsın? Bursa'da velilerden 10-15 bin lira civarında para talep edildiği söyleniliyor.  Okullara ödenek sağlanmadığı için yetkililer bu duruma sessiz kalıyor. Eğitim, eşit ve ücretsizdir. Devletin himayesinde olmalıdır. Okullar, kendi sarf malzemelerinden tutun, temizlik ürünlerine kadar giderlerini karşılayabilmek adına velilerin bağış yapmasına müsaade ediyor. Ancak bu durumu kötü niyetle kullanan müdürler de var. Velilerin yatırdığı bağış paraları nerelerde kullanılıyor, bunu bilmiyoruz. Belki de bazı okul müdürleri bu paralarla kendi odasını süslüyor. Milli Eğitim yetkilileri bu duruma göz yumsa bile veliler buna izin vermemeli. Okullara kayıt yaptırırken bağış ya da herhangi bir ibare adı altında para yaptırmasınlar. Devlet bunu sağlamak zorunda. Parasız eğitimi savunuyoruz'' dedi.

''VELİLERDEN PARA TALEP EDİLİRSE, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUNLAR''

Devlet okulları velilerden hiçbir talepte bulunamaz diyen Yeliz Toy, ''Okullara bütçe ayrılmadığı için A4 kağıdından, yazıcı kartuşuna kadar, ilave personel ücretleri de velilerin sırtına yüklenmiş durumda. Yetkililer bunun suç olduğu söylemesine rağmen konuya ortak oluyor. Veliler adrese dayalı en yakın okula gidip, çocuklarının kaydını yaptırsınlar. Okullarda yer yok, kontenjan doldu deniyor. İdarenin böyle bir şey söylemeye hakkı yok. Velilerden para talep edilirse, suç duyurusunda bulunsunlar. Çocukları için endişelenen veliler, hukuk dışı yaşananlara göz yummak zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.16 08:29 - Son Güncellenme: 2021.09.16 09:38 - HABER MERKEZİ
A