Bursa'da dev yatırım! Mustafakemalpaşa'da altyapı sil baştan yenilenecek

Bursa'da dev yatırım! Mustafakemalpaşa'da altyapı sil baştan yenilenecek

Bursa'da "Mustafakemalpaşa İlçesi İçme Suyu Şebekesi Temel Atma Töreni" gerçekleştirildi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Bakan Varank, törende yaptığı konuşmada, "Bir siyasetçinin en mutlu olduğu anlar temel atmalar ve açılmışlardır ama bu ülkede maalesef yatırım düşmanı bir zihniyetle de karşı karşıyayız" dedi.

2020.10.30 10:16 - Son Güncellenme: 2020.10.30 13:30 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da dev yatırım! Mustafakemalpaşa'da altyapı sil baştan yenilenecek

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Mustafakemalpaşa'da mevcut içme suyu hatlarının sil baştan yenileneceği projenin temel atma töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Mustafakemalpaşalıların yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 850 günde bitmesi planlanan proje için sorumlu müteahhitle konuşarak bu iş 700 günde bitecek sözü aldı. 

Törende konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 5 yıl içinde altyapıyı değiştirme sözü verdiklerini bunu yerine getirmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Sadece bu tarihi proje değil; göreve geldiğimiz ilk andan itibaren Muradiye Sarnıç sosyal tesisleri, 3. köprünün tamamlanması, 694 TOKİ projesi, Lalaşahin pazar yeri, dereboyu projesinin başlaması, gençlik ve kültür merkezimizin başlaması, anfi tiyatronun düzenlenmesi, aşevinin gıda bankasının giysi bankası ve barınma evinin bulunduğu kompeksin bitirilmesi hizmetlerine imza atıyoruz. Bu pandemi şartlarında zor şartlarda ilçemize 250 milyon liralık yatırımın gelmesi güçlü irade ile oldu. "dedi.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Mustafakemalpaşa ilçesine toplamda 190 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatarak, "Bir çok ilçemizde olduğu gibi Mustafakemalpaşa'da da yatırımlar dolu dolu devam ediyor. Kasım 2017'de göreve başladığımdan bu yana Mustafakemalpaşa'ya 191 milyon liralık yatırım yaptık. Biz kırsalda da en ücra mahallelere varana kadar çalışıyoruz. 121 kilometre içme suyu hattı gerçekleştirdik. 1970'li yıllarda yapılmış altyapı sisteminde yüzde 60 kayıp kaçak vardı. Proje kapsamında 8 kilometre arıtma tesisi, 208 kilometre içme suyu şebeke hattı, 110 kilometre evsel atık olmak üzere toplamda 326 kilometrelik çalışma yapılacak. Biz 3 ilçemizde bu çalışmayı başlattık. 5 Haziran 2020'de İnegöl'de temel attık. Yüzde 27 mertebesindeyiz. Karacabey'de 28 Ağustos 2020'de temel atmıştık. Yüzde 5 mertebesindeyiz. Mustafakemalpaşa'ya kazandıracağımız bu çalışma ihaleye itiraz sebebiyle bir miktar gecikti. Bursa, Türkiye ekonomisi, sanayisine yön veren şehirlerden bir tanesi" dedi.



"BU PROJE MUSTAFAKEMALPAŞA'DA YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIM"

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise yaptığı konuşmada "Bu proje Mustafakemalpaşa'da yapılan en büyük yatırım. Bursa yüzölçümümün yüzde 25'inden fazlasına sahip bir üretim merkeziyiz. Bu içme suyu projesinin bugün başlaması ve kısa sürede bitecek olması hepimiz için değerli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"AVRUPA'NIN FAŞİST SİYASİLERİ, MÜSLÜMANLARLA BİR ARADA YAŞAMAYI ÖĞRENECEK"

Ülkede yatırım düşmanı bir zihniyet ile karşı karşıya olduklarını belirten Bakan Varank, "Hatta seçim meydanlarında tüm yatırımları durdurmayı vaat eden sözde siyasetçilere şahit oluyoruz. Bunlara cevabı her seferinde milletimiz sandıklarda veriyor. Ama maalesef, siyasetsizliği siyaset sanan bu zihniyetle mücadele etmeye devam etmek durumunda kalıyoruz. İşte son günlerde, Fransa'nın sorunlu Cumhurbaşkanının İslam'a ve peygamber efendimize yönelik hakaretlerine karşı sayın Cumhurbaşkanımızın gösterdiği tepkiyi görüyorsunuz. Bu tartışmada dahi yönünü şaşıran, şirazesini kaybeden bir ana muhalefet lideriyle karşı karşıyayız. 1,5 milyar Müslümanın değerlerine en aşağılık hakaretleri yapanlara karşı kuzu kesilen bu zat, bu meselede dahi sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine en olmadık saldırılara girişiyor" dedi.

"AVRUPA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNDE FAŞİST DÜZENLERİNE DUYULAN ÖZLEMİ GÖRÜYORUZ"

Sözlerine, "Ben, Emir Sultan ve Üftade Hazretleri'nin torunlarının şehri Bursa'da, bu zihniyeti bir kez daha milletimizin ferasetine havale ediyorum" ifadesiyle devam eden Bakan Varank, ayrıca "Şu anda, Avrupa'da Müslümanları hedef gösteren, İslam dinine yönelik her geçen gün nefreti körükleyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Sevgililer sevgilisi Peygamberimize yönelik hakaretleri teşvik eden, İslam'ı hadsizce reforme edilmesi gereken bir din olarak gösteren Macron, 21. Yüzyıl Avrupa'sını Orta Çağ karanlığına çevirmek istiyor. Maalesef sadece Fransa'da değil, Avrupa'nın birçok ülkesinde 1930'ların 40'ların faşist düzenlerine duyulan özlemi görüyoruz. Avrupalı siyasetçiler, ırkçılıkla, faşizmle, islam düşmanlığıyla mücadele edecekleri yerde İslamla ve Müslümanlarla mücadele ediyorlar. Buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Avrupa'nın faşist liderlerinin, İslamla ve Müslümanlarla mücadelelerinde, kazanacak bir zaferleri yok. Onlar mağlup olmaya mahkumlar! Tarih, bunun ibretlik örnekleriyle dolu. Bizim bu faşist zihniyetten alacak hiçbir dersimiz yok." ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'DA 30 MİLYONA YAKIN MÜSLÜMAN YAŞIYOR, NASIL BİR ÇIKMAZ OLUŞTURDUKLARININ FARKINDA DEĞİLLER"

Fransa'ya yönelik eleştirilerini sürdüren Bakan Varank, "Dünyaya sözümona demokrasi ve özgürlük dersi vermeye kalkan bu zihniyetin boyasını kazıyınca haklarına girdikleri nice masumun gözyaşlarını görürsünüz. Tarihi sömürgecilikle, insanlık suçlarıyla dolu bu ülkelerin, Müslümanlara yönelik nefret söylemleri elbette bizi rahatsız ediyor. İslama yönelik saldırılarla, sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik saldırıları eş zamanlı götürmelerinin de sebebi belli. Sessiz yığınların sesi olup, mazlumlarla mağdurlarla yol yürüyen sayın Cumhurbaşkanımıza büyük bir öfke duyuyorlar. Doğu Akdeniz'den Libya'ya, Suriye'den Azerbaycan'a kadar onların kirli emellerinde karşılarına dikilen bir tek Cumhurbaşkanımız var. İşte asıl karın ağrıları bundan. Bugün Avrupa'da 30 milyona yakın Müslüman yaşıyor. Onlara yönelik nefreti körükleyenler, kendileri için de nasıl bir çıkmaz oluşturduklarının farkında değiller. Bunun sürdürülebilir bir yanı yok. Avrupa'nın faşist siyasileri, Müslümanlarla bir arada yaşamayı öğrenecek! Bunun başka bir yolu yok. İslama ve onun değerlerine yönelik menfi her adımlarında Türkiye olarak karşılarına dikileceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" açıklamalarında bulundu.

Bakan Varank, Mustafakemalpaşa'da 50 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, 70'li yıllardan kalma içme suyu şebekesinin ömrünü tamamladığını ifade etti. 50 milyon liraya mal olacak şebekenin ilçeye önemli katkılar sağlayacağına da işaret eden Bakan Varank, eski şebekedeki yüzde 60'lara varan kayıp kaçak oranının da 326 kilometrelik hatla tarihe gömüldüğünü söyledi.



BAKAN VARANK PROJE 700 GÜNDE BİTECEK SÖZÜ ALDI
Sanayı ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 850 günde bitmesi planlanan proje için sorumlu müteahhitten projenin 700 günde bitmesi için söz aldı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'dan günün anlam ve önemine binaen hediyesini alan Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'la dozerin başına geçti ve içme suyu şebekesinin temelini attı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.10.30 10:16 - Son Güncellenme: 2020.10.30 13:30 - HABER MERKEZİ
A