Bursa'da davul üreticileri ramazana hazır

Bursa'da davul üreticileri ramazana hazır

Ramazan ayının değişmeyen kültürlerinden biri olan davulcular, 11 ayın sultanı için son hazırlıklarını tamamlarken, davul üreticileri de yoğun bir çalışma içine girdi.

2017.05.25 10:07 - Son Güncellenme: 2017.05.25 10:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da davul üreticileri ramazana hazır
04:10 Bursa'da davul üreticileri ramazana hazır

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da davul üreticileri ramazana hazır

03:20 Bursa'da ticari taksi bagajında sahura uyandırıyorlar

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da ticari taksi bagajında sahura uyandırıyorlar

Farklı ağaç çeşitlerinden farklı desenlerde davul yapımını kuşaklardır sürdüren davulcular, siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor.

Kayhan Mahallesi'nde ramazan davulu üretimi yapan Levent Demirkıskanç ve Ersin Demirkıskanç, davul siparişi için hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Davulların fiyatlarının ise kullanım alanına ve işçiliğine göre değiştiğini belirten davul ustaları, sıfırdan üretilen el yapımı davulların 100 ile 500 lira arasında değiştiğini söyledi.

Davul yapım süresinin ise çeşide göre değiştiğini belirten Ersin Demirkıskanç, "Küçüklüğümüzden beri davul üretimi yapıyoruz. Davullar patladıktan sonra tamir ediyoruz. Bizim yaptığımız davullar sıradan davullar değil. Bir davulun üretimi 2 günümüzü alıyor. Normal davullar ise 2 saat ile 1 gün arasında yapılabiliyor " dedi.

Yurt dışına da davul sattıklarını dile getiren Demirkıskanç, "Sadece Bursa'dan değil yurt dışından da müşterilerimiz var. Ramazanın gelmesiyle beraber işlerimiz de açıldı. Günde 5 ile 10 arasında davul yapıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan ilk sahura yarın kalkılacak Bursa'da davulcuların da mesaisi başlamış olacak. Cuma gecesi davullarıyla Bursalıları uyandıracak davulcular tatlı bir heyecan içinde olduklarını belirtiyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.05.25 10:07 - Son Güncellenme: 2017.05.25 10:19 - HABER MERKEZİ
A