Bursa'da darbeci albayı gözaltına aldıran Tümgeneral Seyfullah Saldık emekli edildi, veda ziyaretlerine başladı

Bursa'da darbeci albayı gözaltına aldıran Tümgeneral Seyfullah Saldık emekli edildi, veda ziyaretlerine başladı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci Albay Yurdakul Akkuş'u gözaltına aldıran Tümgeneral Seyfullah Saldık emekli edildi.

2016.08.02 17:32 - Son Güncellenme: 2016.08.02 17:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da darbeci albayı gözaltına aldıran Tümgeneral Seyfullah Saldık emekli edildi, veda ziyaretlerine başladı
01:30 Etten duvar ören vatandaşlar hainleri böyle püskürttü

İLGİLİ VİDEO

Etten duvar ören vatandaşlar hainleri böyle püskürttü

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi, kendisini Bursa Sıkıyönetim Komutanı olarak tanıtarak toplantı yapmak isteyen İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'u gözaltına aldıran Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, kadrosuzluk gerekçesiyle emekli edildi. Tutuklanan Albay Akkuş'un yerine Bursa İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Türk görevine başladı.

Yüksek Askeri Şura toplantısında kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayrılanlar arasında Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık da yer aldı. Tümgeneral Saldık, darbe girişimi gecesinde kendisinin sıkıyönetim komutanı olarak atandığını öne süren İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un yanındaki emir subayı uzman çavuşu dövmüş, ardından da Albay Akkuş'u Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nda polislere gözaltına aldırmıştı.

Albay Yurdakul Akkuş'un çantasından, darbeci subayların isimleri, askeri mahkemede görev alacak hakim ve savcıların adları ile darbe sonrası önemli görevlere gelecek olan kişilerin isimlerinin bulunduğu liste çıkmıştı.

Tutuklanan Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un yerine atanan Albay Ali Türk ise yeni görevine başladı.

Öte yandan Saldık veda ziyaretlerine de başladı. 

Bursa Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, emekli oluşunun ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye veda ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası'nda bir araya geldi. Başkan Altepe, Saldık'ı, Bursa'ya hizmetlerinden ve 15 Temmuz gecesinde yaşananlar sırasındaki cesaretli tutumundan dolayı tebrik etti. Başkan Altepe, Saldık'ın emeklilik durumuna üzüldüğünü belirterek, "Sizlerle çalışmak bizler için büyük bir mutluluktu, onurdu. Bursa'da yıllardır güzel mesailerde bulunduk, güzel hizmetlere birlikte imza attık. Devletimize, milletimize, değerlerimize, bayrağımıza sahip çıkma konusunda Bursa örnek oldu" dedi.
Başkan Altepe, 15 Temmuz gecesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yapılan hain saldırıya dik duranların başında Saldık'ın yer aldığını ifade ederek, "Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova olmak üzere Güney Marmara'da bağlı birliklerde de herhangi bir olay olmadı, sıkıntı yaşanmadı. Bundan dolayı Bursa halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.



Zorlu geceyi diyalog halinde geçirdiklerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa'da önemli bir imtihan verildi. Önemli olan görevlerimizi en güzel şekilde yapmak, şanla şerefle tarihe geçebilmektir" dedi.

Hem Bursa'daki çalışmalarıyla dikkat çeken hem de Çanakkale Kireçtepe Şehitliği'nin düzenlenmesine sebep olan Saldık'ın Bursa'da iz bıraktığını söyleyen Başkan Altepe, "Her zaman için Bursa'ya katkı sağlayacağınıza inanıyoruz. Böyle bir dost kazandığımız için mutluyuz. Hayat devam ediyor. İnşallah birlikte çalışmayı, Bursa'mıza ve ülkemize hizmet etmeyi Allah nasip etsin" şeklinde konuştu.

Bursa sevgisi
Bursa'nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Kireçtepe'deki Jandarma Şehitliği, Bursa Seyyar Jandarma Taburu ve çoğunluğu Bursalı gençlerin oluşturduğu Gelibolu Seyyar Jandarma Taburu ile ilgili tarihi detayları da anlattı. Bursa'nın kuruluş, kurtuluş öncesi ve büyük kurtuluş mücadelesinde çok önemli rol aldığını hatırlatan Saldık, hain kalkışma gecesinde yaşadıklarını da anlattı. Garnizon'da darbecilere karşı en büyük güvencesinin Bursa JÖH Taburu olduğunu belirterek, "O kahraman çocuklar o gece etrafımda etten duvar oldular. Darbeci albay ve onun taraftarlarını hiçbir şekilde harekete başlamadan pasifize ettik" diyerek 15 Temmuz'da yaşananları anlattı.

Bursa'yı gönülden sevdiğini sözlerine ekleyen Saldık, kadrosuzluk nedeniyle emekliliğe ayrıldığını, bundan sonra da Bursa'nın fahri hemşehrisi olmayı ve burada yaşamayı istediğini belirtti. Saldık, Türkiye'nin güzel günler yaşayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.08.02 17:32 - Son Güncellenme: 2016.08.02 17:33 - HABER MERKEZİ
A