Bursa'da çocuklar kendi kitap ayraçlarını tasarladı
Osmangazi Belediyesi'nin merkeze uzak mahallerdeki çocukları kitap ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Gezici Kütüphane'de düzenlenen 'Hayal Et Tasarla' atölyesine katılan çocuklar kitap ayracı yaptı.
2025.02.12 16:33 - Son Güncellenme: 2025.02.12 16:33 - Bursa Bölge - BÜLTEN
Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gezici Kütüphane, merkeze uzak mahalleleri tek tek dolaşarak çocukları birbirinden güzel kitaplar ile buluşturmanın yanı sıra çocukların eğlenceli ve eğitici vakit geçirmesini de sağlıyor. 6-18 yaş arasındaki çocuklara hitap eden 600 kitaba ev sahipliği yapan Gezici Kütüphane, hafta içi her gün iki mahallede çocuklar ile buluşuyor.
Gezici Kütüphane'nin Yenibağlar Mahallesi'nde gerçekleştirdiği 'Hayal Et Tasarla' atölyesine katılan çocuklar, kitap ayracı yaptı. Kağıt, boya, fırça ve palet ile yaratıcılıklarını kullanarak tamamen kendilerine özgü kitap ayraçları tasarlayan çocuklar, yaratıcılıklarını keşfetti. Etkinliğe katılan çocuklar el becerilerini geliştirmenin yanı sıra keyifli anılar da biriktirdi.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Osmangazi'mizin kırsal mahallelerini tek tek dolaşarak, çocukları birbirinden güzel kitaplarla buluşturuyoruz. Gezici Kütüphanemiz, sadece kitaplar sunmakla kalmıyor, aynı zamanda çocukların yaratıcılıklarını geliştirebileceği atölye çalışmalarına da imkan tanıyor" dedi.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:18
-
00:51
-
00:23
-
00:20
-
00:44
En Çok Okunanlar
- Bursa'daki dev fabrikanın CEO'sundan Chery...
- Bursa'da iki şirket adım adım iflasa gidiyor!
- Bursa'nın Reyhan Pazarı'nda adım atılacak...
- Meteoroloji'den Bursa'ya yağış uyarısı!...
- Marketten alışveriş yapanların çoğu...
- Özgür Özel, ünlü markanın ismini verip...
- Türk mobilya devi üretimi durdurdu!...
- Camel tütüne zam geldi!
- Türkiye'nin 40 yıllık süt devi konkordato...
- Bursa Demirtaş'ta satılacak! İşte satış...
- Bursa'da İmamoğlu için yeniden toplandılar!
- Bursa'da görev yapan Uzman Çavuş'tan...
- Bankada parası olanlar dikkat!
- Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne de...
- Miras kavgasında kardeşini öldürdü