Bursa'da çiftçi isyan etti (ÖZEL HABER)

Bursa'da çiftçi isyan etti (ÖZEL HABER)

Bursa'da yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yapan N.T, "Çiftçi olarak hiçbir şeyden memnun değiliz. Ürünlerimiz para etmiyor. Gübre olmuş, çuvalı 500 TL. Mazot uçmuş gidiyor. Herkesin durumu çok felaket. Bu gidiş iyi bir şey değil" dedi.

2021.11.09 14:29 - Son Güncellenme: 2021.11.09 15:30 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da çiftçi isyan etti (ÖZEL HABER)
02:33 Bursa'da çiftçi isyan etti (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da çiftçi isyan etti (ÖZEL HABER)

GÖKAY BAŞDAN / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi'nde yaşayan ve yaklaşık 30 yıldır çiftçilikle uğraşan 48 yaşındaki N.T. gübre ve mazot fiyatlarının artmasına tepki gösterdi.

HİÇBİR ŞEY PARA ETMİYOR

Çiftçilik yapan N.T., "30 yıldan beri çiftçilik yapıyorum. Çiftçi olarak hiçbir şeyden memnun değiliz. Hiçbir şey para etmiyor. Patlıcanları 3 TL'ye satıyoruz ama gübre olmuş, çuvalı 400-500 TL. Mazot fiyatları uçmuş. Biz ektiğimiz ürünlerden faydalanamıyoruz. Ne meyveden ne sebzeden. Herkesin durumu çok felaket. Gidişimiz çok kötü" dedi.

NE OLACAK BU KÖYLÜNÜN HALİ

Çalışan işçi T.Y., "Şu an patlıcan toplamaktayız. 6 kişi topluyoruz. Yevmiyeler 150 TL, patlıcan 3 TL, pazarda 6 tl, mazot olmuş 9 TL hiçbir şey kurtarmıyor. Ne olacak böyle bu köylünün hali" dedi.  

72 YAŞINDAYIM HALA ÇALIŞIYORUM 

72 yaşındaki teyze, "Hâlâ da çalışıyorum. Ben anadan doğma bu işi yapıyorum. Aldığımız para yetmiyor ama yapacak bir şey yok. İdare etmeye çalışıyoruz" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.11.09 14:29 - Son Güncellenme: 2021.11.09 15:30 - HABER MERKEZİ
A