Bursa'da çiçek fiyatları ikiye katlandı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da çiçek fiyatları ikiye katlandı! (ÖZEL HABER)

Her yıl 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Bu önemli günde; anneye, sevgiliye, eşe, öğretmene gönderilecek çiçeklerin ise şimdiden hazırlıkları yapılmaya başlandı. Peki, bu özel günde en çok hangi çiçekler tercih edilir ve fiyatları ne kadar? Bursa çiçekçi esnafı konuyla ilgili bilgiler verdi. Fiyatların ikiye katlandığını belirten esnaf, "Mevsimsel olaylar nedeniyle her sene bu dönemlerde fiyatlar yüksek oluyor. Biz çiçekleri açık artırma usulü ile aldığımız için böyle önemli günlerde ister istemez piyasa yükseliyor " dedi.

2021.03.07 09:40 - Son Güncellenme: 2021.03.07 10:32 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da çiçek fiyatları ikiye katlandı! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, bu sene pandemi gölgesinde kutlanmaya devam ediyor.

Bugünün simgesi ise karanfil oldu.

Bursa çiçekçi esnafı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için çiçek tercihleri ve fiyatları hakkında bilgiler verdi.

"FİYATLAR İKİ KAT DAHA FARKLI"

8 Mart'ın ruhuna uygun çiçeğin kırmızı karanfil olduğunu söyleyen esnaf, "Kırmızı karanfil daha çok tercih ediliyor, ama diğer çiçekleri tercih eden de var. Çoğu insan bugünün anlamını bilmese de çiçekle gönül alma ve hatırlama güzelliği oluşuyor. Bütün çiçekler gidiyor, ama bugünün özelliği karanfildir. Tek karanfil 5 lira, gül 15 liradır. Mevsimsel olaylar nedeniyle her sene bu dönemlerde fiyatlar yüksek oluyor. Biz çiçekleri açık artırma usulü ile aldığımız için böyle önemli günlerde ister istemez piyasa yükseliyor. Maliyetten kaynaklanan bir fiyat artışı var. Yaz dönemine göre fiyatlar iki kat daha farklı. Ön siparişlerimizi alıyoruz. Zaten bugünün anlamı çalışan emekçi kadınlar günü olduğu için çalışan kurumlar bizler aracılığıyla gönderim sağlıyorlar" dedi.

"10 ADET KARANFİL 50 LİRA"

Özel günlere göre çiçeklerin de değişiklik gösterdiğini ifade eden bir diğer esnaf ise, "Sevgililer Günü'nde en çok güle rağbet oluyor. Kadınlar Günü'nde ise en çok karanfil satıyoruz, ama diğer tür çiçeklerden de buketler hazırlıyoruz. Kuru çiçeklerimiz de mevcut. Teraryumları özenle süslüyoruz. Kimi kişiler saksı çiçeği, kimileri ise buket istiyor. Sevgililer Günü'nden çıktığımız için ürünler azaldı. Ürünler haliyle yüksek ücretlerden gitmeye başladı. Nisan ayından sonra bu fiyatlar düşer. Havalar da açtığı için ürünler çoğalır ve daha ucuza mâl olabilir. Çiçek fiyatları sayısına göre değişebiliyor. 10 tane karanfil koyarsak 50 lira, 20 adet koyarsak 100 lira tutar. Tane hesabına gidiyor" ifadelerine yer verdi.

"FİYATLARDA BİR YÜKSELME VAR"

Kadınlar Günü'nde en çok karanfilin satıldığını söyleyen bir başka esnaf da, "Sevgililer Günü gül, Kadınlar Günü karanfil günüdür. Müşterilerimizi bekliyoruz. Sevgililer Günü'nde pek bir şey olmadı. İnşallah Kadınlar Günü'nde olur. Karanfilin tanesi 5 lira, gülün tanesi ise 15 lira. Fiyatlarda bir yükselme var. Bu da talep meselesinden kaynaklanıyor. Her türlü çiçeğimiz tercih ediliyor" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.07 09:40 - Son Güncellenme: 2021.03.07 10:32 - HABER MERKEZİ
A