Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden Bursa için kar açıklaması! (27 Ocak 2021 Çarşamba)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden Bursa için kar açıklaması! (27 Ocak 2021 Çarşamba)

Bursa, lodosun ardından yeniden kar yağışının etkisi altına giriyor. Bugün etkili olan sağanak ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bırakacak. Kar yağışı yarın da etkisini sürdürecek. Peki, Bursa'da kar yağışı bugün saat kaçta başlayacak? İşte Bursa'da hava durumunun detayları...

2021.01.27 08:28 - Son Güncellenme: 2021.01.27 08:54 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden Bursa için kar açıklaması! (27 Ocak 2021 Çarşamba)
08:53 Bursa'da Gököz Gölü buz tuttu, kartpostallık görüntüler oluştu

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da Gököz Gölü buz tuttu, kartpostallık görüntüler oluştu

Bursa'ya kar geri geliyor! 

Lodosla birlikte sıcaklıklar yükselmiş ve kuvvetli rüzgar kentte etkisini göstermişti. 

Bugünse etkili olan sağanak yağışın ardından kar tekrar yüzünü gösterecek.

Meteoroloji yetkilileri saat 15.00'ten itibaren sağanak yağışın yerini kara bırakmasının beklendiğini bildirdi. En yüksek sıcaklık 14 dereceyken gün içinde sıcaklık iki dereceye kadar inecek.

Bursa'da yarın için de kar yağışı tahmini yapıldı. Yarın sıcaklık en yüksek 5 derece olacak. Sıcaklık 1 dereceye kadar gerileyecek. 

Cuma ise yağış kenti terk edecek. Sıcaklık en yüksek 9 derece bekleniyor. 

Cumartesi yağmur görüleceğini kaydeden meteoroloji yetkilileri pazar günü yağmur tahmini yapmadı.

Cumartesi 13 dereceyi gösterecek termometreler pazar 19 dereceye kadar çıkacak!

Öte yandan Uludağ'da bugün, yarın ve cumartesi kar yağışı var. Zirvede sıcaklık en yüksek eksi 6 derece ölçülüyor. Zirvede kar kalınlığı son olarak 55 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Marmara ile iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ile Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde azalacağı, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Trakya Kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ile Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; genellikle güney, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bursa'da kardan yapılan adam ve kadınlar gülümsetti

İLGİLİ GALERİ

Bursa'da kardan yapılan adam ve kadınlar gülümsetti

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.27 08:28 - Son Güncellenme: 2021.01.27 08:54 - Yaman Kaya
A