Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Kar yağışında son durum ne, kar yağışı ne kadar sürecek? (28 Ocak 2021 Perşembe)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Kar yağışında son durum ne, kar yağışı ne kadar sürecek? (28 Ocak 2021 Perşembe)

Bursa'da dün başlayan kar yağışı bugün de etkisini sürdürüyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının bugün saat 18.00'e kadar yer yer etkili olduktan sonra kenti terk edeceğini bildirdi. Hafta sonu sıcaklıklar artacak... İşte Bursa'nın beş günlük hava raporu!

2021.01.28 08:54 - Son Güncellenme: 2021.01.28 09:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? Kar yağışında son durum ne, kar yağışı ne kadar sürecek? (28 Ocak 2021 Perşembe)
03:16 Bursa'da yoğun kar yağışı etkili oluyor

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yoğun kar yağışı etkili oluyor

Bursa, beyaz gelinliğini yeniden giydi.

Kentte dün başlayan kar yağışı bugün de etkisini devam ettirecek. 

Sıcaklık bugün 0-3 derece bandında seyredecek. 

Meteoroloji yetkilileri Bursa'da kar yağışının saat 18.00'e kadar etkili olduktan sonra kenti terk edeceğini kaydetti. 

Sıcaklık yarından itibaren kademeli olarak yükselmeye başlayacak. 

Bursa'da yarın yağış yok. Beklenen en yüksek hava sıcaklığı 7. Gece saatlerinde sıcaklık eksi dört dereceye inecek. 

Bursalıları cumartesi 12, pazarsa 16 derecelik hava sıcaklıkları karşılayacak. Cumartesi yağmur bekleniyor. Pazar yağış görülmeyecek. 

Bursa'da önümüzdeki pazartesi 17 derecelik sıcaklık tahmininde bulunuldu. 

Öte yandan kış turizminin gözde merkezlerinden tatilciler tarafından beyaz cennet olarak adlandırılan Uludağ'da kar kalınlığı 83 santimetreye çıktı. 

Zirvede bugün, cumartesi ve önümüzdeki pazartesi kar yağışı var!

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Çanakkale, Balıkesir, Erzurum, Iğdır, Gaziantep, Kilis ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde azalacağı, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir ve Çanakkale çevrelerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bursa'da kardan yapılan adam ve kadınlar gülümsetti

İLGİLİ GALERİ

Bursa'da kardan yapılan adam ve kadınlar gülümsetti

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.28 08:54 - Son Güncellenme: 2021.01.28 09:28 - HABER MERKEZİ
A