Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (26 Ocak 2021 Salı)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (26 Ocak 2021 Salı)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 18 derece dolaylarında seyrediyor. Hava kapalı. Meteoroloji yarından itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı beklendiğini bildirdi...

2021.01.26 08:28 - Son Güncellenme: 2021.01.26 09:09 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (26 Ocak 2021 Salı)
06:05 Bursa Uludağ'da pistler doldu

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'da pistler doldu

Bursa'da lodos etkisini sürdürmeye devam ediyor. Rüzgar yer yer fırtına şeklinde esiyor. Deniz otobüsü seferlerinde iptallere gidildi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmak gerekmekte. 

Sıcaklıksa bugün lodosun etkisiyle 18 dereceye çıktı. Hava kapalı. Yağış yok.

Meteoroloji yetkilileri yarın ve perşembe günleri Bursa'da karla karışık yağmur beklendiğini ifade etti. Yağışın bilhassa kentin yüksek kesimlerinde yer yer kar yağışı şeklinde görüleceği ifade edildi. 

Sıcaklık yarın 11, perşembe 5 derece olacak.

Cuma Bursa'da yağmur var. Beklenen en yüksek hava sıcaklığı 9.

Cumartesi deBursa'da 13 derecelik hava sıcaklığı görülecek. Yağmur etkisini sürdürecek.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Batı Akdeniz, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya, Kıyı Ege, Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu Anadolu'nun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının gece saatlerinden itibaren Trakya' dan başlayarak hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, gece saatlerinden sonra Marmara'nın batısında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Trakya kesimi, Kıyı Ege, Çanakkale, Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinden itibaren Trakya kesimi ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle ve akşam saatlerinde güney yönlerden, gece saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.26 08:28 - Son Güncellenme: 2021.01.26 09:09 - Yaman Kaya
A