Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (18 Aralık 2018 Salı)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (18 Aralık 2018 Salı)

Bursa'da bugün hava çok bulutlu ve yağmurlu sıcaklık en yüksek 12 derece dolaylarında seyretmekte. Yarın ve perşembe hava daha da soğuyacak. Termometreler 6 dereceye kadar inecek. Peki, Bursa'ya kar ne zaman yağacak? Meteorolojiden yapılan uzun vadeli son hava tahminlerine göre değişiklik olmazsa Bursa'da 31 Aralık gecesi kar yağışı görülecek.Yeni yıl gecesi kent beyaz örtüye kavuşacak.

2018.12.18 08:33 - Son Güncellenme: 2018.12.18 08:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (18 Aralık 2018 Salı)
04:39 Bursa Uludağ'a tatilci akını

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ'a tatilci akını

Bursalılar güne yağmurla başladı. 

Çok bulutlu ve yağmurlu havada sıcaklık en yüksek 12 derece dolaylarında seyrediyor. 

Yarın ve perşembe daha da soğuk bir hava Bursalıları karşılayacak. Termometreler 6 dereceye gerileyecek. 

Yağmur yarın da etkili olduktan sonra cumartesiye kadar kenti terk edecek. 

Cuma 10 derece ölçülecek hava sıcaklığı cumartesi yağmurla birlikte 9 derece olacak. 

Kış turizminin gözdesi beyaz cennet olarak adlandırılan Uludağ'da bugün ve yarın kar yağışı var. Zirvede kar kalınlığı 36 cm.

BURSA'YA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Peki, Bursa'ya kar ne zaman yağacak?

Meteorolojiden yapılan uzun vadeli son hava tahminlerine göre Bursa'da 31 Aralık gecesi kar yağışı görülecek.Yeni yıl gecesi kent beyaz örtüye kavuşacak.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Kars, Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah Sivas ve Kars, öğle saatlerinde Hakkari, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının; batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla ve Antalya'da çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Adana, Mersin ve Aydın ile İzmir'in güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.18 08:33 - Son Güncellenme: 2018.12.18 08:58 - HABER MERKEZİ
A